Mopedist s 2,87 promila izazvao prometnu u Crikvenici, prijeti kazna od 13.500 kuna

Nesreću je 29-godišnjak izazvao usred dana u Ulici braće dr. Sobol

CRIKVENICA Na prometnicama na području nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske prošlog tjedna dogodila se 71 prometna nesreća. U njima je sudjelovalo osmero alkoholiziranih vozača. Ukupno je alkotestiran 189 vozač, kod njih 20 utvrđena je koncentracija alkohola veća od 0,5 promila.

Najveća koncentracija alkohola od 2,87 promila izmjerena je 29-godišnjem hrvatskom državljaninu u Crikvenici. Upravljajući mopedom marke Piaggio, riječkih registracijskih oznaka, 29-godišnjak je u četvrtak oko 15,30 sati izazvao lakšu prometnu nesreću u Ulici braće dr. Sobol. U vožnji nije koristio obveznu zaštitnu kacigu.

Priveden je na postupanje u Policijsku postaju Crikvenica te je po zbog počinjenih prekršaja i izazivanja prometne nesreće protiv njega podnesen optužni prijedlog nadležnom općinskom sudu. Sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama predložena mu je kazna od 13.500 kuna i izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom AM kategorije u trajanju od šest mjeseci, izvješćuje PU primorsko-goranska.

error: Content is protected !!