More iz senjske luke koristit će se za proizvodnju kozmetike

Čisto senjsko more crpit će britanski proizvođač kozmetike Lush koji ima tvornicu u Sv. Nedelji

SENJ Morska voda iz Senja koristit će se za potrebe proizvodnje Lush Hrvatska u Sv. Nedelji, prema ugovoru o koncesiji koji je Lučka uprava Senj zaključila s renomiranim britanskim proizvođačem kozmetike za korištenje morske vode iz senjske luke. Tvrtka Lush, koja djeluje u 48 zemalja s više od 900 trgovina, osmišljava, proizvodi i prodaje svježu, ručno rađenu, vegansku i vegetarijansku kozmetiku. Prva trgovina u Hrvatskoj otvorena je 1996. godine u središtu Zagreba, u Petrinjskoj ulici 4, u kojoj se i danas prodaju popularni proizvodi. Prije 20 godina bila je to treća trgovina pod Lushevim imenom u svijetu.
Senjsku morsku vodu u svojoj će proizvodnji koristiti Lush Manufaktura Hrvatska osnovana u listopadu 2005. godine. Danas ima 340 zaposlenika i jedna je od sedam Lushovih tvornica u svijetu. Tu se proizvode svježi i rukom rađeni kozmetički proizvodi globalno poznatog branda Lush za tržišta 11 zemalja Europe: Hrvatske, Italije, Španjolske, Portugala, Austrije, Slovenije, Grčke, Mađarske, Bugarske, BiH i Makedonije pa im 98 posto prihoda čini izvoz. Svježu morsku vodu trenutno uvoze iz Ujedinjenog Kraljevstva.
“More iz Senja bit će korišteno za kozmetičke proizvode, poput čvrstog šampona Flyway Hair Naked. Morska voda će se crpiti direktno iz luke u Senju iz razloga što se na toj lokaciji nalazi biološki pročistač pa je more zadovoljavajuće biološke čistoće, a luka nudi prilaz vozilu s cisternom i opremom za crpljenje. U svoje kozmetičke proizvode nastojimo stavljati samo svježe sastojke, stoga se u svježu morsku vodu neće dodavati aditivi za produživanje roka uporabe, neće je se prokuhavati, niti sterilizirati kemijskim ili biološkim metodama sterilizacije. Prije ugradnje svježe morske vode u kozmetičke proizvode, provjeravat će se njena biološka ispravnost, a prednosti u korištenju hrvatskog mora nisu samo u financijskoj uštedi, već
i u promicanju Hrvatske i to kroz ugradnju hrvatskih sirovina vrhunske kvalitete, te u smanjenju količine ugljičnog dioksida, što nam omogućava upravo takva, lokalna nabava.“ poručuju iz Lush Hrvatska.

error: Content is protected !!