Na humanitarnom koncertu Senjani pokazali veliko srce

Kupnjom ulaznica i donacijama prikupilo se 23 tisuća kuna za pomoć oboljelima od malignih bolesti u Senju

SENJ Dvorana Pučkog otvorenog učilišta Milutina Cihlara Nehajeva je bila pretijesna za sve posjetitelje koji su došli pružiti podršku i pomoć oboljelima od malignih bolesti u Gradu Senju. Humanitarni koncert za njih su su organizirali Senjska liga protiv raka i Pučko otvoreno učilište M. C. Nehajeva uz pokroviteljstvo Grada Senja.

Koncertu su prisustvovali gradonačelnik Senja Sanjin Rukavina, predsjednik senjskog gradskog vijeća Željko Tomljanović, zamjenik župana Vice Nekić, predsjednik Senjske lige protiv raka dr. Miroslav Prpić, članovi i aktivisti Senjske lige protiv raka, predstavnici i članovi udruga, klubova i društava s područja Grada Senja te mnogobrojni posjetitelji i gosti. Senjani su se uvijek rado odazivali na humanitarne programe i spremno podržavali one kojima je to najpotrebnije. Tako su i sada pokazali svoje veliko humanitarno srce. Kupnjom ulaznica i donacijama pomogli su prikupiti iznos od preko 23 tisuća kuna. Sva prikupljena sredstva bit će usmjerena za aktivnosti Senjske lige protiv raka i pomoć oboljelima.

Svoje veliko srce pokazali su i senjski glazbenici, plesači, pjevači, umjetnici i odazvali se svome Senju i Senjanima na pomoć, upravo onako kako je i nazvan humanitarni koncert „Senj za Senj“. Nastupili su grupa Crescendo, grupa Mirakul, Tamburaški sastav Krivoputski bećari, Robert Gabrijel Srdić na klaviru, VIS Bonaca, Ema Tomljanović na gitari, sve dobne grupe baletne skupine Vile, Josipa Butorac, plesna skupina Rožice, Matej Prpić, ženska klapa Senjkinje, Ksenija Erker.

Prema registru oboljelih, kojeg već deset godina vodi dr. Prpić, u Gradu Senju žive 542 osobe oboljele od raka, što je velika brojka s obzirom na ukupan broj stanovnika. Predsjednik Senjske lige protiv raka dr. Miroslav Prpić izrazio je veliku zahvalu prisutnima na dolasku i podršci senjskoj ligi i oboljelima od te teške, ali kako je naglasio, izlječive bolesti, ako se otkrije na vrijeme. Ponovio je važnost odlaska na Nacionalne preventivne preglede, te redovite godišnje preglede kod svjih obiteljskih liječnika i liječnika specijalista koji djeluju u senjskom domu zdravlja. Zahvalio je i izvođačima koji su rado sudjelovali u programu te podarili jedno lijepo zajedništvo ispunjeno pjesmom, plesom i optimizmom. Senjska liga protiv raka, uvažavanja vrijedna udruga, koja s puno pažnje i poštovanja pristupa svakom oboljelom, nudeći pomoć i utjehu, djeluje 16 godina i danas broji 341 člana. Prvih 15 godina ligu je vodila dr. Vinka Tomljanović kojoj je dr. Prpić, u znak zahvale na požrtvovnom i nesebičnom radu, uručio plaketu i cvijeće. Bio je to vrlo emotivan trenutak za dr. Tomljanović, koja je i dalje aktivistica svoje lige te aktivna sudionica mnogih akcija koje liga provodi.

„Dragi sugrađani, uzimajte brošure koje vam nudimo kada na gradskoj tržnici provodimo akciju Dan narcisa ili Dan ružičaste vrpce“. Dobit ćete korisne savjete i poticaj da odete na preventivne preglede koji spašavaju živote“, pozvala je dr. Tomljanović.
Bila je to večer pjesme, plesa, riječi, zvuka gitare i klavira, optimizma i dojmova, ali s jasnom porukom svim oboljelima: Uz Vas smo i niste sami!
Pomoć oboljelima prikupljat će se i na klavirskom koncertu prof. Ivone Šojat koji će se održati u Katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije u nedjelju 26. svibnja s početkom u 20 sati.

error: Content is protected !!