Na odmor u Senj stiglo 28 djece ukrajinskih branitelja

S djecom će u Senju volonterski boraviti ukrajinski veleposlanik Vasilj Kirilič

SENJ Na odmor u Senj stiglo je 28 djece iz ukrajinskog grada Ternopolja. Djeca i mame boravit će u OŠ Silvija Strahimira Kranjčevića. Danas ih je posjetio veleposlanik Ukrajine Vasilj Kirilič sa suprugom, koja će ostati volonterski s djecom u Senju do 15. kolovoza, do kada je predviđen njihov boravak. Akciju je pokrenuo ličko-senjski župan Ernest Petry.
Goste su dočekali gradonačelnik Senja Jurica Tomljanović, predsjednik Gradskog vijeća Željko Tomljanović, potpredsjednik vijeća Vice Nekić, ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Senj Ante Škrgatić, predstavnici Udruge pčelara Drača Senj, koji su gostima darovali med, te ravnateljica senjske osnovne škole Rosanda Bilović.

Veleposlanik je zahvalio Gradu Senju, senjskoj školi i svima koji su podržali ideju da dođu djeca iz Ukrajine i da se malo opuste.
– Tu se radi o djeci branitelja i to je vrlo simbolično jer mi smo na pragu velikog dana, Dana hrvatskih branitelja, Dana domovinske zahvalnosti. Osim u Senju, radimo i sa Splitsko-dalmatinskom županijom, s Gradom Novim Vinodolskim i drugim gradovima na pitanju da dođe što je moguće više ukrajinske djece da se malo opuste. Na žalost nastavlja se ovaj brutalni rat Ruske Federacije u Ukrajini, rekao je veleposlanik i još jednom zahvalio gradonačelniku, predsjedniku gradskog vijeća te gradonačelniku Grada Ternopolja.

Dobrodošlicu malim Ukrajincima izrazio je gradonačelnik Jurica Tomljanović.
– Želim vam da se dobro osjećate u Senju. Vjerujem i da će nas vrijeme poslužiti i da ćete se moći kupati, jer došli ste radi kupanja. Sve što vam bude potrebno, Grad Senj će osigurati da vam boravak u Senju, Ličko-senjskoj županiji i Hrvatskoj bude što ugodniji i da ponesete u Ukrajinu lijepa sjećanja, poželio je gradonačelnik Tomljanović.

error: Content is protected !!