Na senjskom karnevalu 48 grupa s dvije tisuće maškara

Vesela povorka 48. Međunarodnog senjskog ljetnog karnevala krenula je od Nehaja prema centru Senja

SENJ Na 48. Međunarodnom senjskom ljetnom karnevalu prodefiliralo je 48 grupa sa dvije tisuće zadovoljnih maškaranih sudionika. Vesela povorka krenula je od Nehaja prema centru Senja. Po putu mnoštvo gledatelja i stotine fotografija koja će podsjećati na ljetovanje u Senju i senjski karneval.
Na čelu kolone Gradska glazba Senj i karnevalska zastava, a potom privremeni senjski gradonačelnik, meštar Feralić, “smijenjeni” senjski gradonačelnik Sanjin Rukavina, zamjenik župana Vice Nekić, predsjednik gradskog vijeća Senja Željko Tomljanović, direktor senjske Turističke zajednice Viktor Samaržija, predsjednik Udruge karnevalskih gradova Ivan Prpić te meštar riječkog karnevala Toni sa svojom kraljicom.
U povorci su se našle skupine iz Crikvenice, Selca, Novog Vinodolskog, Bribira, Krasice, Kukuljanova, Triblja, Šmrike, Škrljeva, Zagona, Rijeke, Zagreba, Splita, Poljske, Slovenije i Italije među kojima su bili i Bolivijci. I brojne druge grupe.

Pjevalo se uz Mladena Grdovića na Trgu Cilnica, karneval je osvijetlio i vatromet, a na lukobranu Sv.Marije događao se Elektro karneval party.

error: Content is protected !!