Na sportske igre dolazi 500 branitelja, stiže i predsjednik Milanović

Najavljeno je 25. sportsko natjecanje dragovoljaca i veterana Domovinskog rata u Crikvenici

CRIKVENICA Najavljeno je 25. državno sportsko natjecanje dragovoljaca i veterana Domovinskog rata u Crikvenici konferencijom za novinare u crikveničkoj gradskoj upravi. Na sportskim igrama u subotu nastupit će 500 hrvatskih branitelja.

Gradonačelnik Crikvenice Damir Rukavina je istaknuo da mu je jako drago da je Crikvenica domaćin igara, kao gradonačelniku, ali i branitelju s ličke bojišnicu. Predsjednik UVDDR Crikvenica Branko Plukavec je istaknuo zadovoljstvo što je Crikvenica domaćin igara i što će sudionici igara vidjeti kako je Crikvenica napredovala u posljednjem desetljeću. Predsjednik UDVDDR Primorsko-goranske županije Miljenko Kauzlarić predstavio je županijsku udrugu. Organizator natjecanja Pavao Svetić je istaknuo da su zbog pandemije otpala tri sporta (mali nogomet, povlačenje konopac i pikado za žene) pa će se branitelji natjecati u pet sportova. Natjecanja u šahu, stolnom tenisu i boćanju održat će se u Crikvenici, a natjecanja u streljaštvu i kuglanju održat će se u Rijeci. Ekipe Primorsko-goranske županije 11 puta su bili prvaci u protekle 24 godine. U prvom planu sportskih igara je druženje jer se radi o populaciji koja je već ušla u godine.

Otvaranju na Trgu Stjepana Radića prethodit će mimohod od parkirališta ispod vijadukta do trga. Na otvaranje dolazi i hrvatski predsjednik Zoran Milanović.

error: Content is protected !!