Na Zdravicu Novoj dolazi 700 turista iz Austrije, Njemačke i Slovenije

Uz goste koji noće na crikveničko-vinodolskoj rivijeri, u Novi stižu i turisti stacionirani u Opatiji

NOVI VINODOLSKI Zdravica Novoj ove će godine privući 700 turista iz Austrije, Njemačke i Slovenije u Novi Vinodolski. Manifestacija koja ispuni posljednji dan godine, uz neizostavnu čestitku dolazećoj godini u podne, ove će se godine održati osmi put. Prvih godina Zdravicu su pohodili Novljani i gosti iz Primorsko-goranske županije, a već pretprošle godine bio je zamjetan priličan broj stranih gostiju. Očito je Zdravica Novoj, koja već godinama okuplja više tisuća posjetitelja, postala turistički proizvod.
Do Trga Ivana Mažuranića pješice će stići gosti hotela Lišanj, a neće nedostajati niti autobusa. Tatjanu Plašč iz agencije Via Mea koja će dovesti između 400 i 500 gostiju na crikveničko-vinodolsku rivijeru na doček nove godine veseli što je Zdravica Novoj u Novom privukla strane goste stacionirane u Opatiji. Inače, u Novom veće organizirane dočeke nude hotel Lišanj i Marina Novi.
Na Zdravici Novoj najviše događanja odvijat će se na Trgu Ivana Mažuranića, no tradicionalno se ispuni Korzo, a djeca će se sigurno koncentirati oko Doma kulture gdje će se postaviti dječji grad. Odrasli će za 30 kuna dobiti lovački gulaš, suvenir šalicu i kuhano vino. Grupe Point i Insula zasvirat će na Trgu Ivana Mažuranića, a treća glazba postavit će se ispred Turnaca.