Nagrada za životno djelo predsjedniku Udruge darivatelja Marušiću, oporba odbila glasovati

Godišnje nagrade dobit će Antonio Franko te Udruga za čuvanje i njegovanje starih običaja iz Šmrike, a titule počasnog građanina Ivanka Bralić i Nedjeljko Anđelić

KRALJEVICA Gradsko vijeće Kraljevice odlučilo je da će ovogodišnju nagradu Grada Kraljevice za životno djelo dobiti predsjednik udruge Dobrovoljnih darivatelja krvi Drago Marušić. Dodijelit će se dvije godišnje nagrade, a dobit će ih paratriatlonac Antonio Franko te Udruga za čuvanje i njegovanje starih običaja iz Šmrike. Dodijelit će se i dvije titule počasnog građanina Kraljevice. Ivanka Bralić zaslužila je nagradu zbog promicanja i njegovanja čakavštine, a drugu titulu zaslužio je direktor Uvale Scott Nedjeljko Anđelić.
Za godišnje nagrade su bili predloženi Renato Franko (od Udruge Tira Bakarac) i Ribarski športski klub Tunera Bakarac (od MO Bakarac), no prijedlozi nisu prošli na sjednici Odbora za izbor, imenovanja i dodjelu javnih priznanja.
Vijećnica GLAS-a Nada Turina Đurić nije bila zadovoljna dodjelom javnih priznanja te poručila: Ne brojite me kod glasovanja i poručila da među kandidatima ima i odličnih ljudi, ali da za neke ne bi digla ruku.
“Neću reći za koga, molim vas da me ne brojite uopće, kao da me nema. Kao da sam izašla. Samo HDZ-ovci mogu dobiti priznanja i nagradu”, rekla je oporbena zastupnica i napustila sjednicu za glasovanja. Njen primjer slijedila je i stranačka kolegica Larisa Juretić.
Potom je jednoglasno donesena odluka o priznanjima koja će se dodijeliti na svečanoj sjednici povodom dana Grada Kraljevice sljedeći petak.

Larisa Juretić također ne želi glasovati

Nada Turina Đurić izlazi iz vijećnice