Najljepšu drvenu brodicu ima Barbara Ilijanić iz Selca

Šestu godinu ŽLU Crikvenica provodi natječaj za najljepšu drvenu brodicu

CRIKVENICA Ovogodišnja pobjednica natječaja za najljepšu drvenu brodicu u Crikvenici Josip (Joško) Ivančić Cene je brodica registarske oznake 511-CK u vlasništvu obrta Gramar odnosno vlasnice Barbare Ilijanić iz Selca, privezane u luci Selce. Guc je izgrađen 1958. godine u brodogradilištu Betina. Natječaj šestu godinu provodi ŽLU Crikvenica.

Nagradu je utemeljila ŽLU Crikvenica 2016. godine s namjerom poticanja drvene brodogradnje i održavanja drvenih brodica koje su dio crikveničke i hrvatske tradiciji. Nosi ime po najistaknutijem brodograditelju crikveničkog kraja koji je u svojoj radionici proizveo više od 50 plovila. Mnoga i danas krase crikveničke i hrvatske luke. O pobjedniku, točnije pobjednici natječaja, odlučivalo je povjerenstvo u sastavu: Vladimir Matejčić, Davor Lončarić i Goran Cerović.

– Zahvaljujem ŽLU Crikvenica na nagradi i prepoznatom trudu uloženom u obnovu barke. Za brigu o barci zadužen je moj suprug Zoran koji ju je detaljno obnovio. Obnova je bila zahtjevna i trajala je pune dvije godine. Zoran je ujedno i najzaslužniji za ovu nagradu s obzirom da me on prijavio na natječaj, izjavila je Barbara Ilijanić.

Čestitke pobjednici uputio je ravnatelj ŽLU Crikvenica Mario Kružić.
– Brodogradnja je svakako jedan od najvažnijih dijelova crikveničke povijest. Ponosan sam na činjenicu da ŽLU Crikvenica već nekoliko godina radi na održavanju te povijesti na način da svim korisnicima vezova koji su vlasnici drvenih plovila daje popust od 50 posto za godišnju pristojbu za vez. Osim navedenog popusta, već sedmi put dodjeljujemo nagradu za najljepšu drvenu brodicu. Ovogodišnji natjecatelji zaista su uložili puno ljubavi, vremena i truda u obnovu svojih brodica, poručio je ravnatelj Kružić čestitavši i drugoplasiranom Miljenku Brozičeviću.