Nakon 60 godina okupilo se deset učenika škole Kukuljanovo

Na druženje je došla i njihova prva učiteljica Anka Bunić

KUKULJANOVO Nakon gotovo 60 godina okupilo se deset učenika Područne škole Kukuljanovo. Od prvaša koji su u klupe sjeli u školskoj godini 1962/63. odazvali su se: Radovan Cuculić, Jadranka Mičetić Maračić, Silvio Bertone, Marinka Kopajtić Bogičević, Josip Ban, Zlatko Pavletić, Željka Srića Vrban, Rajko Mičetić, Milorad Cuculić i Duško Mičetić. U kukuljanskoj školi pozdravili su ih njihova prva učiteljica Anka Bunić, sadašnji ravnatelj škole Tomislav Uzelac-Šćiran i učiteljice zaposlene u PŠ Kukuljanovo.

Izvođenjem pjesme Kukuljanovo ugodno su iznenadili i svih prisjetili na srdačna druženja Marinka i Nenad. O školi danas govorio je ravnatelj, a svoju životnu priču ispričala je s puno detalja i sjećanja učiteljica Bunić koja je u školi zajedno sa svojim suprugom Antom živjela i radila gotovo 14 godina. Navrla su i učenička sjećanja o tome kako se u školi nekad osim stjecanja znanja puno pažnje posvećivalo i praktičnim radovima od šivanja, rezbarenja, sadnje i uzgoja biljaka…

Učiteljici Anki uručena je zahvala za stečena znanja i vještine kao i za mnoge ostvarene aktivnosti kojima su neke ucrtale i životni put. Nakon druženja u učionici, u pratnji učiteljice, slavljenici su razgledali školski vrt koji danas ima potpuno drugu sliku. Prerano preminulim vršnjacima zapalili su svijeće na mjesnom groblju Kukuljanovo, a ugodno druženje nastavilo se u domu Kukuljanovo.