Naprijed s 21 godinom najmlađa ekipa, Vinodol s 27 godina najstarija

Kraljevica i Nehaj jučer su istrčali s ekipa prosječne dobi 24 godine, Crikvenica je starija 4 mjeseca dok je prosječna dob igrača Borca 25 godina i 4 mjeseca

CRIKVENICA Od šest ekipa iz Hrvatskog primorja koje su jučer igrale prvenstvene utakmice treće i četvrte lige najmlađu momčad ima Naprijed. Prosječna dob hreljinske ekipe koja je jučer istrčala u Bujama je 21 godina i 4 mjeseca. Prosječna dob ekipa Kraljevice i Nehaja jučer je bila 24 godine. Crikvenica je starija 4 mjeseca (24 godine i 4 mjeseca) dok Borac Bakar ima ekipu prosječne starosti (ili mladosti) od 25 godina i 4 mjeseca. Najstarija je momčad Vinodola, s prosjekom od 27 godina.

Bilen čuva vrata Kraljevice s 44 godine

Kapetan Borca, 39-godišnji Ćućić

 

 

 

 

 

 

Neki će reći da je statistika samo točan zbroj netočnih podataka. Moglo bi se i o tome razgovarati. Kako bi izgledala statistika da iz nje izdvojimo šestoricu veterana koji su na pragu ili su već prešli četiri desetljeća? Trojicu vratara: Bilena iz Kraljevice (44), Ćućića (39) iz Borca te Baričevića (39) iz Crikvenice te Ajdinija (41) iz Nehaja i Čuturila (37) i Pečanića (38) iz Vinodola. Borac i Crikvenica pomladili bi se za godinu dana, Nehaj za godinu i pol, a Vinodol za čak tri i pol godine. Zanimljivo je da je Vinodol svoju dvojicu veterana doveo ove sezone. No, veterani puno znače svojim ekipama. Jučer je kod 0:0 u Puli Baričević spašavao mrežu, a Pečanić je svojim golovima srušio Grobničan i jučer poravnao protiv Jadrana na 3:3 (iako se piše autogol stopera Jadrana).

Domagoj Prizmić – kapetan Nehaja s 19 godina

Najmlađi Criveničanin, 18-godišnji Dan Lagumdžija

 

 

 

 

 

 

Kad pogledate ljestvicu i krenete s kritikama… zastanite malo. Sjetite se godina mladića koji hvataju ritam s iskusnicima. Progledajte malo kroz prste Nehaju i Kraljevici, a posebno Naprijedu. Tek za nekoliko godina ti će nam mladići moći dokazati koliko vrijede. Crikvenica je jučer imala jednog igrača ispod 20 godina. Borac, Kraljevica i Nehaj po trojicu, a Naprijed čak šestoricu. Vinodol ima šestoricu igrača s 20, 21 i 22 godine, Nehaj i Naprijed petoricu, Crikvenica i Kraljevica četvoricu, Borac dvojicu. Ove godine nije prošao prijedlog da utakmicu započnu petorica mladih igrača (do 21 godine). Šteta. Treća, a pogotovo četvrta liga trebale bi biti utočište za mlade talente.

Kauzlarić – 18 godina, jedan iz mlade garde Naprijeda

Pečanić je s 38 joker Vinodola ove sezone

error: Content is protected !!