Naprijed uhvatio zasluženi bod u 90. minuti

Naprijed – Pazinka 1:1 (0:1) 

HRELJIN Igralište Lonja. Bez gledatelja. Sudac Rajko (Poreč)
Strijelci: 0:1 Rudela (30.), 1:1 Tomljanović (90.)
Žuti kartoni: Pernat, Tijan, Ciani (Naprijed) Rudela, Ivetić (Pazinka)
Crveni karton: Andrić (76. – psovanje suca)

NAPRIJED Pernat, Rukavina, Mioč (od 86. Drenik), Tobisch, Pašuld, Franko (od 60. Kauzlarić), Barišić, Polić (od 74. Pirić), Radošević (od 60. Tijan), Tomljanović, Andrić
PAZINKA Denić, E. Pavat, Batel, Rojnić, Zgrablić, Rudela, Ivetić, Rabar, Tanković, Ivetac (od 90. Buždon), Mogorović (od 46. N. Pavat, od 83. Fejzić)

Strijelac Tomljanović

Naprijed je u zaostalom ogledu protiv Pazinke uhvatio u zadnjim sekundama utakmice i jesenskog dijela prvenstva vrijedan bod. Pomlađena ekipa s Hreljina apsolutno je zaslužila bod. U prvih 11 u domaćem sastavu istrčali su 16-godišnji Matej Tobisch i dvojica 19-godišnjaka, Karlo Radošević i Lovro Tomljanović. Na klupi još trojica 16-godišnjaka, dvojica 17-godišnjaka, dvojica 18-godišnjaka i vratar Ciani koji će nakon ozljede biti na raspolaganju treneru Strukan za proljeće. Tomljanović je donio važan bod Naprijedu u 90. minuti susreta igranog po jakoj buri.

Tobisch je ušao u sastav s 16 godina

Da su domaćini osvojili i sva tri boda, ne bi bilo nezasluženo. Pazinjani su bili dominantni prvih dvadesetak minuta, a potom su se ugasili. Kad je Naprijed već uhvatio ravnotežu, poveli su gosti. Strijelac Rudela, asistent bura. Rudela je pucao s 22-23 metra, a bura je ubrzala loptu i promijenila joj smjer. Mogli su domaćini izjednačiti nakon lijepog prodora agilnog Mioča po boku. Šansu utakmice imao je kapetan Pašauld. U kaznenom prostoru proletio je poput vlaka pored trojice igrača Pazinke. Nije pucao, niti dodao, lopta je plesala po crti, a nitko nije bio dovoljno priseban da je pospremi u mrežu.

U drugom dijelu Naprijed je neprestano u napadu, no ne dolazi do prilika. Najozbiljniju priliku ima Franko glavom. Kad je Andrić dobio crveni u 76. minuti, činilo se da je utakmica riješena. No, na terenu se uopće ne vidi da Naprijed ima igrača manje. Odnos snaga na terenu je bio takav da se činilo da gosti imaju igrača manje. I stigla je nagrada. Nakon dobrog prodora i udarca Pašaulda, na odbijenoj lopti najprisebniji je Tomljanović koji zabija za remi.  Nakon četiri poraza, uhvatio se bod.

error: Content is protected !!