Nehaj u Crikvenici, Naprijed traži pobjedu nakon pola godine, Borac prvi bod u gostima

Naprijed – Krk, Buje – Vinodol, Kraljevica – Halubjan, Medulin – Borac

Danas se nastavlja ligaška karavana u trećoj i četvrtoj ligi. Najzanimljiviji dvoboj igra se u Crikvenici, gdje će Nehaj voditi bivši trener Crikvenice Nehajev Svast. Susjedski derbi će biti zanimljiv i stoga što su Senjani loše ušli u proljetni dio. Protiv Krka i Buja na svom terenu tek mršavi bod. Jesenas je Crikvenica s lakoćom pobijedila u Senju 2:0. Senjani su bez pocrvenjelog kapetana Prizmića.

Svast se vraća u Crikvenicu

Zanimljivo će biti u derbiju začelja. Na Hreljin stiže Krk. Pretposljednji protiv posljednjeg. Naprijed ima 8 bodova, Krk 6 (uz utakmicu manje). Sigurno bitni bodovi u borbi za opstanak. Možda i presudni. Jesenas su Hreljani na otoku pobijedili golom Mioča iz penala. Jedna od dvije pobjede. Drugu su izvojevali protiv Novigrada. Pobjeda protiv Krka posljednja je pobjeda ekipe s Lonje. Šest i pol mjeseci Naprijed šepa ligom bez pobjede. Je li danas prilika za trijumf?

Novljani putuju u Buje, gdje u sastavu neće biti kapetana Valente. Vinodol je u prvom ovosezonskom ogledu pobijedio 2:0 na Bahalinu. Osokoljeni su Novljani pobjedom nad Rudarom. Mogu igrati bez opterećenja. U skupini su klubova koji su se parkirali u sredini ljestvice, od 4. do 7. mjesta. Niti mogu ozbiljno prema vrhu, a svaka briga oko opstanka odavno je prekrižena. Rudar i Uljanik imaju po 26 bodova, Cres 25, a Vinodol 23. Novljani sanjaju četvrtu poziciju. Buje su prilika za prodor.

Kraljevici su nakon trijumfa nad Lokomotivom (6:1), remija protiv lidera Pomorca (1:1) i ozbiljnog otpora protiv drugoligaša Orijenta u kupu (1:3) porasle ambicije. Kraljevica čeka Halubjan. Pobjedom bi mogla uhvatiti 4. mjesto i preskočiti Halubjan, Lokomotivu (igra protiv Mladosti) i Otočac (igra u Gospiću). Jesenas je završilo 1:1. Halubjan je izjednačio u 90. minuti.

Borac putuje u Medulin i nada se prvom bodu s gostovanja u sezoni. Možda Borac zabije i prvi gol u gostima ove sezone. Dukađin je veliki adut za kontre, a njega nije bilo jesenas u dresu Borca. Bakrani su u prvom dijelu lige pobijedili Medulin golom Omerovića u 90. minuti. Do prošlog kola (3:0 protiv dobrog Gospića) utakmica protiv Medulina u Bakru je bila jedini ogled u kojem Borac nije primio gol.

Jesenas je Borac pobijedio Medulin 1:0 golom Omerovića u 90. minuti

Trećeligaši igraju u 15 sati, a Kraljevica i Borac u 15,30 sati.

error: Content is protected !!