Nesreću kod Dramlja izazvao 22-godišnji vozač BMW-a bez dozvole

Teže ozlijeđeni vozač Seata i putnik u BMW-u. Također je teže ozlijeđena i vozačica u Bakarcu. Nije bila vezana

Crikvenica – Prometni vikend pamtit će se po dvije teže nesreće na području Hrvatskog primorja. Teže su ozlijeđeni sudionici prometnih nesreća koje su se dogodile na Jadranskoj magistrali između Jadranova i Dramlja te između Bakarca i Kraljevice, izvješćuje PU primorsko-goranska.

Prometna nesreća između Jadranova i Dramlja dogodila se u petak oko 14,40 sati kada je 22-godišnjak prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno bez položenog vozačkog ispita upravljao osobnim vozilom marke BMW, riječkih registracijskih oznaka. Krećući se u smjeru Crikvenice izgubio je kontrolu nad vozilom, prešao na suprotnu stranu kolnika i udario u osobno vozilo marke Seat, riječkih registracijskih oznaka. Seatom je upravljao 26-godišnji vozač koji je u prometnoj nesreći teže ozlijeđen, dok je 22-godišnji vozač BMW-a lakše ozlijeđen. Teže je ozlijeđen 18-godišnji putnik iz BMW-a, dok je 21-godišnji putnik iz Seata lakše ozlijeđen. Zbog ove prometne nesreće promet je 45 minuta bio u prekidu, nakon čega se još neko vrijeme odvijao naizmjenično.

U prometnoj nesreći između Bakarca i Kraljevice, koja se dogodila jučer oko 14,20 sati teže je ozlijeđena 52-godišnja vozačica Dacie, riječkih registracijskih oznaka. Kretala se u smjeru Kraljevice te zbog brzine neprilagođene uvjetima i stanju kolnika (mokar od kiše) udarila u zasjek i u prometne znakove. Ozlijeđena vozačica nije koristila sigurnosni pojas. Tijekom očevida promet je bio dva sata obustavljen tom dionicom.

U subotu navečer, oko 21 sati, na području Bribira, 64-godišnji vozač Lancie, riječkih registracijskih oznaka je s 2,18 promila zbog neprilagođene brzine udario u betonski zid. Za vikend je mlađi pijani vozač prouzročio nesreću u Novom.