Nevjerojatan interes za školu harmonike u Grižanama

Nakon četiri mjeseca djelovanja, pokazalo se da je škola pun pogodak, kaže voditelj Ivan Puškarić koji u školi okuplja 24 mlada harmonikaša

GRIŽANE Kad je prije četiri mjeseca u malim Grižanama pokrenuta škola harmonike odnosno otvoren Harmonikaški centar “Fortissimo” Grižane Belgrad bilo je i malo skepse. Poznato je da se Grižane i harmonika vole, no ipak su Grižane malo mjesto, a tko će potegnuti u Grižane zbog škole harmonike, mogao se čuti komentar. No, nakon četiri mjeseca pokazalo se da je ideja Ivana Puškarića bila pogođena.
“Prošla su četiri mjeseca kako djelujemo i cjelokupna priča oko škole ide kako treba. Čak bi rekao da je izazvala oduševljenje. Kako roditelja, tako i drugih ljudi koji iz dana u dan zovu te se interesiraju za upise u školu. Možemo se pohvaliti da se za školu čuje i van naše Vinodolske općine. Imamo dečkića koji iz Jadranova svaki tjedan dolazi u Grižane u školu harmonike. Drugi dečkić, koji je tek drugi razred osnovne škole, nakon samo dva mjeseca učenja imao je prvi javni nastup u svojoj školi. Svaki tjedan imamo probe i čekamo sezonu, kada ćemo svi zajedno napraviti prvi javni nastup”, zadovoljno priča voditelj škole Ivan Puškarić koji okuplja učenike u Kući Klović.

Školu pohađa 24 mladih harmonikaša. “Na žalost, više ne mogu primiti, ali već za jesen imam dosta predbilježbi”, najavljuje Puškarić.

Pri otvaranju škole voditelj Puškarić nam je ispričao kako je došao do ideje da otvori školu u Grižanama.
“Ideja je nastala iz same činjenice da griško-belgradski kraj ima velik broj harmonikaša, ali harmonikaša koji barataju dosta oskudnim znanjem koje se prenosi s koljena na koljeno. Ali krivo. I upravo zato se rodila ideja da ako se već svira harmonika, da se svira pravilno i iznadprosječno dobro jer se već sad u školi vidi da 90 posto polaznika ima nevjerojatan talent, volju i ambiciju te bi bilo šteta da se taj talent ne iskoristi maksimalno”, objašnjavao je Puškarić dodajući da je prema njegovim informacijama, griška škola harmonike jedini ovakav projekt u cijeloj Primorsko-goranskoj županiji, ali i šire.