Nijemci vjerni Dramlju više od tri desetljeća

Doris i Klaus iz mjesta Hamm nadomak Dortmunda uživaju u plažama, šetnicama i gostoprimstvu obitelji Mužević, a svaki drugi dan rezerviran je za izlet

CRIKVENICA Doris i Klaus Hemschenherm iz mjesta Hamm nadomak Dortmunda, već 31 godinu ljetuju u Dramlju. Zapravo, godinama su ljetovali, a sada preferiraju svibanj i rujan. Ostaju kod obitelji Mužević, Irene i Damira, dva do tri tjedna. Nekoliko godina odsjedali su i u hotelu Rivijera i Dominu.
Bez obzira na dugi staž, i što će reći da im je Hrvatska druga domovina, hrvatski jezik nisu “pohvatali”.
“Dobar dan, morem platiti, laku noć, to znam”, kaže Klaus dodajući da su prvi put u Hrvatsku stigli 1976. godine, u Umag.
Prije su njemački gosti uživali u plovidbi svojim gliserom. Plovilo se Vinodolskim kanalom, po Krku, do Opatije. Sada su u prvom planu izleti autom. Raspored je već uhodan. Svaki drugi dan ide se na izlet. Prekosutra je planu Trst, a potom slijede posjete Zagrebu i Zadru. Već se obišlo Plitvice, Fužine, Poreč, Pula…
Zašto Dramalj tolike godine?
“Dramalj je malo i ugodno mjesto, ima lijepe plaže i šetnice, ali ne dolazimo samo zbog Dramlja, uživamo u cijeloj crikveničkoj rivijeri”, kažu vjerni gosti.
Klaus uživa u tenisu, Doris se opušta u plivanju. Oboje vole probati nešto novo u restoranima.
Direktorica TZ Grada Crikvenice Marijana Biondić uručila je gostima prigodne darove koji će ih sjećati na dane u Dramlju.