Nova manifestacija: Četiri srijede u srpnju na Trgu biskupa dr. Mirka Ožegovića

Program će ponuditi predstavu za djecu, koncert ozbiljne glazbe, hit komediju te stand up komediju

SENJ “Četiri srijede u srpnju na Trgu biskupa dr. Mirka Ožegovića” (ili na Malim vratima) naziv je programa kojeg prvi put ove godine organiziraju Pučko otvoreno učilište Milutina Cihlara Nehajeva Senj i TZ Grada Senja. Nova je to manifestacija u bogatom kulturnom ljetu u Senju u kojem će se ponuditi predstavu za djecu, koncert ozbiljne glazbe, hit komediju te stand up komediju.
– Ova ideja se kvasa u srcu direktora turističke zajednice, a i mom. Mi smo kao ustanova rodonačelnici ove lokacije Trga biskupa dr. Mirka Ožegovića. Ja volim reći da kad smo mi prešli s Dvorca 2001. godine na ovu lokaciju, Trg biskupa dr. Mirka Ožegovića, na Mala vrata, da su mišljenja javnosti bila podijeljena. Najprije zato jer, u fizičkom smislu, ima se osjećaj da trg malo visi, publika gleda prema gore. To je ta, možda, loša strana trga, ali zahvaljujem i svim susjedima na trgu koji nas trpe. Upućeni smo na razumijevanje jednih prema drugima i bez njihovog razumijevanja teško da bismo i mi uspjeli u tome, kaže ravnatelj POU Milutina Cihlara Nehajeva Ivan Prpić.

Intencija je Pučkog učilišta i Grada Senja da u budućnosti Trg biskupa dr. Mirka Ožegovića postane ljetno gledalište.
– Gledalište bi trebalo okrenuti na drugu stranu, da je pozornica dolje, ali tu se opet moraju riješiti druge pretpostavke, tehničke prirode. Možda obje zgrade oplemeniti nekom fasadom i skinuti kablove koji prvi upadaju u oči na tom prekrasnom malom trgu, razmišlja Prpić.

Program je započeo predstavom za djecu “Ježeva kućica” koju je izveo ansambl kazališta Smješko iz Zagreba. Program se nastavlja 13. srpnja koncertom ozbiljne glazbe u kojem sudjeluju: Zorica Antonić, sopran, Slaven Špoljarić, gitara i Gorana Tomašić Sragalj, flauta. Ulaz na koncert je slobodan. U srijedu, 20. srpnja, u goste dolazi ansambl kazališta Gala iz Zagreba koji će odigrati Hit komediju “Otvoreni brak”. Igraju Matija Prskalo i Slavko Juraga. Ulaz je 25 kuna. Srijeda, 27. srpnja, proteći će u znaku stand up komedije. Gost je stand up komičar Josip Škiljo iz Splita. Ulaznica je 25 kuna.
Svi programi započinju u 21 sat.