Novi crikvenički trio Mareta snimio spotove na Kačjaku

Trio čine Lana Gotvald, Pero Matejčić i Tomislav Peranić

CRIKVENICA Osnovan je novi akustični trio u Crikvenici. Ime mu je Mareta (inače, valovito more bez vjetra), a čine ga Lana Gotvald (vokal), Pero Matejčić (gitara/vokal) i Tomislav Peranić (gitara/vokal). Trio obrađuje najpoznatije domaće i strane hitove različitih glazbenih stilova na svoj i moderan način.

Glavni vokal je Lana Gotvald koja se pjevanjem i pisanjem glazbe bavi od srednjoškolskih dana. Bila je članica nekoliko glazbenih sastava i bendova i svoje prvo iskustvo stekla poznanstvom s riječkim glazbenikom i producentom Emirom Grozdanićem koji joj je dao “vjetar u leđa”. Kako su odlasci na gaže drugih glazbenika bili njezina svakodnevica, tako se dogodilo poznanstvo s Tomislavom Peranićom. Shvatili su da imaju zajedničke interese, prvenstveno veliku ljubav prema glazbi i želju da tu ljubav podijele s publikom. Tomislav Peranić je također od malih nogu pokazivao veliku ljubav prema gitari, a kasnije i prema izradi unikatnih gitara. Bio je član nekoliko bendova, a sada je i stalni član grupe Venus iz Kraljevice. Pero Matejčić je član crikveničkog i grižanskog KUD-a i osim gitare svira i bisernicu, brač, bugariju i mandolinu. Bio je član nekoliko glazbenih sastava.

U zajedničkoj želji i viziji, “dogodio se” trio Mareta i zabavljat će vas ovog ljeta u Crikvenici, Selcu, Novom Vinodolskom i diljem Primorsko-goranske županije.

Premijerno poslušajte obrade poznatih hitova. Produkciju pjesama radio je Luka Skomerža, a za video je zaslužan Marin Tuhtan.