Novi u turističkom plusu: 60 posto u dolascima te 21 posto u noćenjima

Rezultati od početka godine svakako su razlog za zadovoljstvo u Novom Vinodolskom i potvrda da su dvije marine i obnovljeni hotel Lišanj dali dimenziju više novljanskom turizmu

NOVI VINODOLSKI Od početka godine Novi Vinodolski je u turističkom plusu od 60 posto u dolascima te 21 posto u noćenjima, otkriva sustav eVisitor. Svakako razlog za zadovoljstvo i potvrda da su dvije marine i obnovljeni hotel Lišanj dali dimenziju više novljanskom turizmu. Direktor TZ Grada Novog Vinodolskog Vladimir Butković uvjeren je da je dobar uvod u godinu najava dobre predsezone i sezone.
“Procjena je da će sezona biti bolja za tri do četiri posto. Dosadašnje dobre rezultate tumačimo ulaganjima u Novi Vinodolski, povećanoj zainteresiranosti turista za dvije marine te hotel Lišanj koji je dignut na višu razinu. Nadam se da će i Novi Resort pratiti rast Novog Vinodolskog i povećati broj noćenja. Primjećuje se i pojačani dnevni dolazak turista, a to tumačimo našom kulturnom ponudom, ljepotom starog grada, ali i poboljšanom gastro i eno ponudom. Kad to sve skupa povežemo, jasno je zašto očekujemo povećanje broja noćenja. Dobri rezultati su posljedica kvalitetnog rada institucija u kulturi, udruga te turističke zajednice, na čelu s Gradom, koje su odradile niz manifestacija, a većina najatraktivnijih manifestacija tek slijedi. Novi slovi kao uredno i čisto mjesto, o čemu svjedoče pohvale posjetitelja i brojne nagrade. Zasluge idu ne samo komunalnom društvu Ivanj već i građanima i iznajmljivačima koji nastoji grad učiniti ljepšim. Veseli što su se obje marine aktivno uključile u organizaciju raznih zabavnih i gastro programa te na taj način još više pridonose afirmaciji novljanske rivijere”, objašnjava direktor TZ Grada Novog Vinodolskog Butković.
Prvi čovjek turističke zajednice ističe da je i u Novom, kao i u Hrvatskoj i Europi, vidljiv trend sve kraćeg boravka turista. TZ Grada Novog Vinodolskog izdala je nove promidžbene materijale, imidž brošuru, letak koji promovira vjenčanja na otočiću San Marino, a pred izdavanjem je informator 2019. koji usprkos sveopćoj digitalizaciji turisti rado uzimaju i koriste.
Direktor Butković najavio je najatraktivnije manifestacije. Već 16. lipnja dolazi 50 novinara iz cijele Europe koji će biti direktni sudionici u gastro manifestaciji “Novljanski ražanj” odnosno pripremati janjetinu na ražnju na tradicionalan način. Prvog dana ljeta Novljani nude manifestaciju “Pozdrav ljetu”. Tijekom ljeta će turiste privlačiti
Okolotorno, Ljetni karneval koji je na programu 6. srpnja, potom Fešta od kilometra, Primorski trokut, Ružica Vinodola te Novljanski gušti koja je lani doživjela puni uspjeh, ističe direktor Butković dodajući interes za sportska i rekreativna događanja poput jedriličarskih regata, malonogometnih turnira, plivačkih maratona te Fit4 Novi koji će sportski okupirati grad već krajem svibnja.
Novi Vinodolski lani je ostvario 670 tisuća, a najveći broj noćenja ostvarilo je 900 iznajmljivača koji nude oko šest tisuća kreveta.