Novi Vinodolski dobio europskih 15 tisuća eura za širenje wi-fi mreže

Sedam lokacija već je pokrio besplatni javni wi-fi. Dobivenim sredstvima uvest će se u Parku Ivana Mažuranića, na Trgu Vinodolskog zakona, u Narodnoj čitaonici, Domu kulture te na igralištu malih sportova

NOVI VINODOLSKI Među gradovima i općinama kojima je Europska komisija podijelila po 15 tisuća eura za uvođenje besplatnog interneta na javnim mjestima našao se i Novi Vinodolski.

Grad Novi Vinodolski niz godina razvija mrežu besplatnog interneta na najfrekventnijim lokacijama. Od sedam lokacija pet je u samom Novom Vinodolskom. Na Obali Petra Krešimira IV, na Glavnoj gradskoj plaži Lišanj, na Obali kneza Branimira (luka) te na dvije lokacije u centru, kod kule Kvadrac i na Trgu Ivana Mažuranića. Wi-fi je postavljen na plaži u Povilama te u centru Klenovice, na Ribarskoj obali.

Odobrena sredstva utrošit će se u postavljanje novih wi-fi lokacija, u Parku Ivana Mažuranića, na Trgu Vinodolskog zakona, u Narodnoj čitaonici, Domu kulture te na igralištu malih sportova.

Ukupno je Europa za wi-fi izdvojila 42 milijuna eura. Od 13 tisuća prijavljenih europskih gradova, zeleno svjetlo EK je dobilo 2.800 gradova. Od prijavljenih 336 hrvatskih gradova i općina, uspješno je bilo 224, što Lijepu Našu po uspješnosti u kandidaturi svrstava u europski vrh. U susjedstvu su potpore dobili Brod Moravice, Čabar, Delnice, Fužine, Klana, Lopar, Mali Lošinj, Mošćenička Draga, Omišalj, Ravna Gora, Skrad i Vrbovsko.