Novi Vinodolski i Selce spojit će šetnica

Nova šetnica imala bi četiri kilometra, a njenom izgradnjom spojile bi se Povile i Jadranovo neprekinutom šetnicom uz more dugom 22 kilometra

NOVI VINODOLSKI U planu je spajanje Novog Vinodolskog i Selca šetnicom. Potrebno je izgraditi oko četiri kilometra šetnice od Novog Resorta do uvale Slana, dokle su došle novljanska odnosno crikvenička šetnica. Na području Novog Vinodolskog nalazit će se kilometar šetnice, na području Crikvenice tri kilometra. Gradnju šetnice najavio je ovaj tjedan crikvenički gradonačelnik Damir Rukavina, a novljanski gradonačelnik Velimir Piškulić je potvrdio da se ozbiljno razmišlja o spajanju Novog Vinodolskog i Selca šetnicom. Piškulić ističe da je to projekt koji je nužan Novom i Crikvenici, projekt koji bi otvorio nove turističke perspektive, posebice izvan glavne sezone. Gradonačelnik Novog kaže da bi se sredstva za izradu projekta mogla rezervirati proračunom za 2020. ili 2021. godinu. Izgradnjom četiri kilometra šetnice formirala bi se neprekinuta šetnica od Jadranova do Povila u dužini od 22 kilometra. Tako dugu šetnicu koja čitavim putem slijedi more rijetko tko ima na obali. Ako uopće ima.
U perspektivi bi se šetnica mogla proširiti do Smokvice jer već postoji dobar dio šetnice od Povila do Klenovice koja je spojena atraktivnom šetnicom do Smokvice. Spajanjem Selca i Novog, otvorila bi se još jedna duga šetnica, od Povila do Tribaljskog jezera.

error: Content is protected !!