Novi Vinodolski poziva na Novi Advent

Uređeni centar, kuća Djeda Božićnjaka, božićni vlakić, mnoštvo kutaka za fotografiranje, Advent kod Mažuranića, Zdravica Novoj… sve je to dio novljanskog adventa

NOVI VINODOLSKI Uređeni centar, kuća Djeda Božićnjaka, šareni božićni vlakić, mnoštvo kutaka za fotografiranje, Advent kod Mažuranića i Zdravica Novoj, gastro ponuda, dječji, zabavni i kulturni program… sve je to dio Novog Adventa u kojem će posjetitelji moći uživati od prve adventske nedjelje (27. studenog) do kraja prosinca.

Na prvu adventsku nedjelju bit će upaljene lampice u gradu uz predavanje časne sestre o značenju svjetlosti te prigodni program djece Dječjeg vrtića Fijolica, OŠ Ivana Mažuranića i zbora crkve sv. Filipa i Jakova. Uz prigodni program, posjetitelji će moći uživati i u nastupu grupe Katz&nDogz te gastro ponudu. Svoja vrata će na taj dan otvoriti i galerija Turnac koju je na kratko posudio Djed Božićnjak kako bi čim lakše saznao kakve su ovogodišnje želje mališana i kako bi im na vrijeme dostavio poklone. Ipak jedan dio osvjetljenja će ostati iznenađenje do sredine prosinca.

Kroz cijeli prosinac će se održavati razne radionice, prikazivat će se božićni filmovi i crtići, mađioničarske predstave i još mnoštvo toga, a sredinom prosinca, kako se Božić približava, oživjet će i Advent kod Mažuranića kada će biti upaljen i ostatak lampica. Bogat program na Trgu Ivana Mažuranića uz brojne glazbene goste, stand up show, gastro show našeg poznatog kuhara Damira Tomljanovića i natjecatelje Masterchefa, bogata i kreativna gastro ponuda na kućicama, pravi Christmas party na Badnjak, nastupe djece i dolazak Djeda Božićnjaka, utoplit će predivni trg i načas ga učiniti središtem božićne čarolije.

Centrom grada će od samog početka Adventa, odnosno od paljenja prve adventske svijeće svirati glazba kako bi ugođaj bio još ljepši, a pozivamo Vas da pronađete i predivni foto point u parku Ivana Mažuranića, na najljepšoj lokaciji, uz samo more, u blizini otočića Sveti Marin.

Kako to već tradicionalno biva, posljednjeg dana prosinca, a ove godine i posljednjeg dana Adventa, u Novom će se u podne ispratiti staru i pozdraviti novu godinu. Dvije pozornice sa vrhunskim lokalnim izvođačima, bogat dječji program, gastro i eno ponuda, vreće smijeha i odličnog raspoloženja, samo su neki od razloga zašto na Staru godinu u podne doći u Novi Vinodolski!
Ove će godine koncept Zdravice Novoj biti nešto drugačiji pa će tako na Trgu Ivana Mažuranića uz tri adventske kućice biti Lovačko društvo Košutnjak sa svojim specijalitetima i dio članova udruge Ružica Vinodola s kuhanim vinom, na samom vrhu Korza hrvatskih branitelja, uz Kuću Djeda Božićnjaka vrijedna udruga 51+ će dijeliti krafne, a svu dječicu će zabavljati animatori iz La La Landa. No, kako bi ih roditelji mogli imati na oku, kvartet Unique će zabavljati sve nazočne na Trgu Vinodolskog zakona na kojem će biti i Lovačko društvo Gradina i kuhano vino udruge Ružica Vinodola. Centralni događaj, samo odbrojavanje i Doček u podne, odvijat će se Trgu Ivana Mažuranića.

– Kao osoba koja je bila dio organizacije Adventa u Crikvenici, vidjela sam da ljudi uistinu ovo doba žele provesti u zajedništvu, u krugu svojih prijatelja i obitelji u lijepom ambijentu mirise, okuse i osjećaj topline Božića. Zašto Novi Vinodolski također ne bi dao mogućnost svojim građanima i posjetiteljima da ovo doba provedu u svom gradu? Ideja je to kojom sam se vodila, a za koju sam imala veliku pomoć i podršku u svima koji sudjeluju u organizaciji. Zaista jedva čekam vidjeti Novi u adventskom ruhu i pozivam sve da posjete naš Novi, poručila je direktorica TZ Grada Novog Vinodolskog Tena Peričić.

Nagradni foto natječaj

Od 27. studenog pa sve do Božića u ponoć otvoren je nagradni foto natječaj, a tri najbolje fotografije će biti nagrađene vrijednim nagradama. Fotografije Novog Adventa će se zaprimati na mail adresu info@tz-novi-vinodolski.hr (svaka osoba može poslati samo jednu fotografiju) te će sve fotografije biti objavljene u albumu na Facebook stranici TZ Grada Novi Vinodolski u utorak 27. prosinca bez imena autora. Tri fotografije koje imaju najveći broj lajkova idu dalje u zbrajanje bodova sa bodovima stručne komisije koja će također dobiti fotografije bez imena autora te će odabrati tri najbolje. Ukupna ocjena će dati tri fotografije odnosno njihova vlasnika koji će biti nagrađeni lijepim nagradama. Glasovanje traje do 31. prosinca do 12 sati.