Novi župnici u župama Hrvatskog primorja

Do personalnih promjena došlo je u Bribiru, Dramlju, Driveniku, Kraljevici, Kukuljanovu, Praputnjaku, Triblju i Škrljevu

CRIKVENICA Na kraju pastoralne godine riječki nadbiskup mons. dr. Ivan Devčić izvršio je personalne promjene u Riječkoj nadbiskupiji kako bi što primjerenije odgovorio na aktualne pastoralne i administrativne potrebe pojedinih župa, odnosno središnjih nadbiskupijskih ustanova, poručuju iz Riječke nadbiskupije. Dio novih službi već je preuzet, a dio preuzimanja obavit će se u kolovozu.
Vlč. Ivan Marković razriješen je službe upravitelja župa sv. Jelene djevice i mučenice u Dramlju i Pohođenja BDM u Triblju, te je imenovan upraviteljem župa sv. Hermagora i Fortunata u Gerovu i sv. Leonarda opata u Hribu. Vlč. Tomislav Kutleša imenovan je upraviteljem župa sv. Jelene djevice i mučenice u Dramlju i Pohođenja BDM u Triblju.
Mons. Stanislav Kovačić razriješen je službe župnika župe sv. Josipa u Praputnjaku, te je umirovljen. Vlč. mr. Vjekoslav Đapić imenovan je župnikom župe sv. Josipa u Praputnjaku.
Vlč. Matija Žugaj razriješen je službe upravitelja župe sv. Nikole biskupa u Kraljevici, te odlazi u novicijat Družbe Isusove u Split. Vlč. Domagoj Duvnjak razriješen je službe župnog vikara u župi sv. Mateja apostola u Viškovu, te je imenovan upraviteljem župe sv. Nikole biskupa u Kraljevici. Vlč. mr. Đuliano Trdić razriješen je službe župnika župa sv. Bartola apostola u Cerniku, sv. Franje Asiškog u Kukuljanovu i Presvetog Srca Isusova u Škrljevu, te je imenovan župnikom župe sv. Nikole biskupa u Kraljevici.
Vlč. Domagoj Duvnjak imenovan je župnim upraviteljem u župama sv. Bartola apostola u Cerniku, sv. Franje Asiškog u Kukuljanovu i Presvetog Srca Isusova u Škrljevu.
Vlč. Mihael Mustač, đakon, obavljat će đakonski praktikum u župama sv. Jelene djevice i mučenice u Dramlju i Pohođenja BDM u Triblju.
Vlč. Nikola Gajić razriješen je službe upravitelja župa sv. Petra i Pavla apostola u Bribiru i sv. Dujma mučenika u Driveniku, te je imenovan njihovim župnikom.

error: Content is protected !!