Novinar ARD-a u izvidnici u Selcu: njemački turisti skloni Italiji sele u Hrvatsku

Priču iz Selca o hrvatskom turizmu koji željno iščekuje najvjernije goste slušat će 10 do 20 milijuna Nijemaca

SELCE Čim se otvorila granica, novinar njemačkog ARD-a Clemens Verenkotte stigao je u izvidnicu u Hrvatsku kako bi prenio post korona atmosferu u Hrvatskoj i dobio odgovor je li Hrvatska spremna za prihvat turista iz Njemačke. S Verenkotteom je stigao i njegov kolega Gordan Godec, inače vlasnik hotela Balatura u Triblju. Prva postaja hotel Marina u Selcu, gdje su razgovarali s djelatnicima prvog otvorenog hotela na crikveničkoj rivijeri nakon epidemije korone.
Njemački novinar raspituje se kako su Hrvati preživjeli epidemiju, kako je izgledao život u doba epidemije, da li Hrvati žele i mogu primiti njemačke turiste, postoji li strah da će turisti donijeti novi val epidemije. Verenkotte će sutra u Zagrebu posjetiti ministra turizma Garryja Cappellija, obići Opatiju i Krk.
Imamo i mi pitanja za njemačkog novinara. Najvažnije je: žele li njemački turisti doći u Hrvatsku ovog ljeta?
Žele, bez imalo dileme. Nijemci žele na ljetovanje u Hrvatsku, koja je prepoznata kao država koja se izuzetno efikasno obračunala s koronom, kaže Verenkotte i daje nam dodatnog optimizma objašnjavajući da će jako puno Nijemaca koji su preferirali Italiju preseliti na Jadran.
Razgovor s terase hotela Marina u Selcu Verenkotte će plasirati na renomiranu njemačku radijsku mrežu ARD. Procjenjuje se da će priču iz Selca o hrvatskom turizmu čuti 10 do 20 milijuna Nijemaca.