Novljani pozivaju na Okolotorno

Svečano otvaranje je sutra u 20 sati na Frankopanskom trgu. Novljanski ugostitelji počastit će goste, a potom slijedi šetnja starim gradom do ponoći, uz vođene ture na engleskom i njemačkom

Novi Vinodolski – Sutra se otvara tradicionalna novljanska kulturno-zabavna manifestacija Okolotorno u Novom Vinodolskom koja nudi ljetnu šetnju ulicama starog grada, prezentaciju starih zanata, autohtone proizvode i brojna iznenađenja koja će posjetitelje vratiti u povijest Novog. Okolotorno poziva na svečano otvaranje sutra u 20 sati na Frankopanskom trgu. Novljanski ugostitelji počastit će goste, a potom slijedi šetnja starim gradom. Posjetitelje čeka niz iznenađenja. Poput oslikavanje lica likovima iz bajki Ivane Brlić Mažuranić ili okušavanja u streličarstvu.

Okolotorno će se ove sezone održati pet puta. Svake druge srijede. Uz sutrašnju premijeru, oživjelim starim gradom će se šetati i 24. srpnja, 7. i 21. kolovoza te 4. rujna. Okolotorno će ponuditi organizirane besplatne obilaske starim gradom na njemačkom i engleskom jeziku. Start je na Frankopanskom trgu. U 19,30 kretat će ture na njemačkom jeziku, a u 21 sat na engleskom. Vođene ture zaustavit će se na 14 zanimljivih lokacija gdje će vodiči ponuditi priču gostima. Svaki Okolotorno će počinjati u 20 sati, a zastori će se spuštati u ponoć.

U gradu će vrijediti i poseban prometni režim zbog Okolotorna. Ulice Matije Mažuranića, Svete Trojice i braće Radić zatvorit će se za prometovanje i parkiranje od srijede u sedam sati do četvrtak u sedam sati.

error: Content is protected !!