Novljani se nakon desetljeća regata i pehara oprostili s Paikeom

Posadu su činili s ponosom Zoran Butorac, Marinko Rubčić, Branko Butković, Robert Žmikić, Vladimir Makar, Igor Matošić, Bojan Maričić, Danijel Ristić, Kristijan Zoričić, Nenad i Bogoslav Bugarin

NOVI VINODOLSKI Krstaš Paikea razvio je jedra pred Novim Vinodolskim i otplovio put Splita, u novi (stari) dom. Tako je okončala priča duga puno desetljeće koja je počela kad su prijatelji i zaljubljenici u jedrenje iz Novog Vinodolskog uoči Božića 2010. godine doplovili iz Splita u gradsku luku u Novi sa 10,5 metarskim regatnim krstašem Paikea, nazvanom po božanstvu novozelandskih maora. Zaljubljenici u jedrenje pretvorili su Paikeu u moćnu ljepoticu koja je čitavo desetljeće promovirala Novi Vinodolski osvojivši nebrojene nagrade na regatama po čitavom Jadranu. Članovi Paikea sailing teama Novi Vinodolski s ponosom će istaknuti da su u posljednjem desetljeću jedna od najtrofejnijih ekipa u Novom Vinodolskom.

Posadu regatnog krstaša u proteklom desetljeću činili su s ponosom (poredani po godinama) Zoran Butorac, Marinko Rubčić, Branko Butković, Robert Žmikić, Vladimir Makar, Igor Matošić, Bojan Maričić, Danijel Ristić, Kristijan Zoričić, Nenad Bugarin i Bogoslav Bugarin. Prva petorica su ujedno bili i suvlasnici Paikeje te su udahnuli brodu potrebnu svježinu.

 

 

 

 

 

Značajan doprinos dali su i prijatelji broda, redom vrhunski jedriličari: Rajko Kujundžić, Darko Hajdinjak, Marko Marinović, File Marinović, Kolja Dumanić te brojni gosti koji su sa posadom podijelili trenutke slave prolazeći prvi kroz cilj.
Ostaje nam oprostiti se sa jedrilicom koja se ponovno vratila u Split i sa kojom će vrhunski jedriličar Emil Tomašević sa svojom posadom ispisati neko novo poglavlje u povijesti broda, poručuju Novljani koji su sa svojom Paikeom osvajali medalje i pehare na viškoj i šibenskoj regati, na Mrdulji i Galioli, a posada Paikeje je idejni začetnik Trke oko Krka.
Jedna priča je završena, a možda je neka nova u povojima, poručili su zagonetno jedriličari iz Novog.

error: Content is protected !!