Novljanski kolovoz: Noćenja u plusu pet posto

U privatnom smještaju tri posto više noćenja u odnosu na lanjski kolovoz

NOVI VINODOLSKI Turistički kolovoz u Novom Vinodolskom zaključen je s pet posto više noćenja i 15 posto više dolazaka. Privatni smještaj je u plusu tri posto. Kampovi su zabilježili plus od sedam posto.
Svako treće noćenje u Novom potpisuju gosti iz Njemačke koji su ostvarili 76 tisuća noćenja u kolovozu. Na drugom mjestu po broju noćenja su Mađari s 23 tisuće noćenja, a na trećem Hrvati s 22 tisuće noćenja. Slijede Poljaci i Slovaci sa po 21 tisuću, a Talijani su šesti s 20 tisuća noćenja. Potom se nižu Austrijanci (15 tisuća), Česi (13) i Slovenci (11), a top deset zatvaraju Nizozemci sa šest tisuća noćenja.
Najveći plus ostvarili su Hrvati i Austrijanci. Čak 19 posto noćenja više u odnosu na lanjski kolovoz. U značajnom plusu su Slovaci (14), Slovenci (12) i Talijani s 11 posto više noćenja. Nijemaca je četiri posto manje u odnosu na lanjski kolovoz, a Nizozemaca čak 25 posto manje.
Od početka godine Novi je ostvario 550 tisuća noćenja, što je četiri posto više no lani u istom periodu. U dolascima je plus 12 posto. Privatni smještaj je u minusu jedan posto, hoteli u plusu dva posto, a kampovi imaju sedam posto više gostiju no lani. Uz napomenu, da lani dobar dio godine nije radio hotel Lišanj pa su rezultati automatski bolji i ne prikazuju potpuno relano situaciju s hotelskim noćenjima.

error: Content is protected !!