Novljanski pčelar kandidat za najboljeg mladog hrvatskog poljoprivrednika

Antonio Komadina jedini je predstavnik Primorsko-goranske županije na natječaju koji četvrtu godinu zaredom organizira EU zastupnica Marijana Petir. U konkurenciji je 26 kandidata  

Novi Vinodolski – Novljanski pčelar Antonio Komadina bori se za titulu najboljeg mladog hrvatskog poljoprivrednika u konkurenciji 26 kandidata iz cijele Hrvatske. Komadina je jedini predstavnik Primorsko – goranske županije na natječaju koji četvrtu godinu za redom organizira hrvatska zastupnica u EU parlamentu i ambasadorica projekta za Hrvatsku Marijana Petir. Komadina je prvi predstavnik Primorsko-goranske županije u četiri godine natječaja.

Svaki natjecatelj predstavlja se projektom koji su tajna do početka natjecanja. Kako je Antonio pčelar i živi u turističkom kraju, njegov projekt će biti vezan uz povezivanje pčelarstva i turizma kroz suradnju OPG-ova.

Na natječaj je pristiglo 12 prijava dama i 15 prijava muških poljoprivrednika. Najviše kandidata – šest, dolazi iz Sisačko-moslavačke županije, četiri kandidata dolaze iz Virovitičko-podravske županije, tri iz Bjelovarsko-bilogorske, po dva iz Zagrebačke, Vukovarsko-srijemske, Osječko-baranjske i Karlovačke te po jedan kandidat iz Šibensko-kninske, Međimurske, Primorsko-goranske, Dubrovačko-neretvanske, Istarske i Koprivničko-križevačke županije.

Glavni sponzor natječaja Erste banka nagradit će pobjednika/cu s 15 tisuća kuna, dok će tvrtka Euroinspekt Croatiakontrola pobjednika nagraditi analizama u njihovu laboratoriju. Za pobjednika/cu natječaja, kao i za deset najboljih poljoprivrednika/ca zastupnica Petir će osigurati put u Bruxelles, posjet EU institucijama. Pobjednik će ući u direktan izbor za najboljeg mladog europskog poljoprivrednika. Ime pobjednika znat će se 9. travnja.

Cilj natječaja i europske nagrade za mlade poljoprivrednike je promicati pozitivnu sliku mladih poljoprivrednika te identificirati djelatnosti koje karakteriziraju inovacija, održivost i tržišna orijentiranost, a sve kako bi mladi ostali živjeti na selu te kako bi ruralni prostor u cjelini nastavio živjeti.

error: Content is protected !!