Poduzetnicima Novog 262 tisuće kuna bespovratnih gradskih poticaja

Grad Novi Vinodolski odobrio je 33 zahtjeva

NOVI VINODOLSKI Na 33 ugovora o dodjeli bespovratnih poticaja poduzetnicima stavljeni su potpisi u gradskoj vijećnici Novog Vinodolskog.

Na javni poziv, otvoren od 10. do 24. ožujka, pristiglo je 48 zahtjeva vrijednih gotovo 387 tisuća kuna. Prijave je zaprimao i evaluirao Poduzetnički centar Vinodol, a Grad Novi Vinodolski je u skladu s osiguranim sredstvima u proračunu odobrio 33 zahtjeva vrijedna 262 tisuće kuna. Ove godine najveći broj zahtjeva pristigao je za mjeru 11 – Potpore poduzetnicima za sufinanciranje nabave i ugradnje strojeva i opreme i uređenja poslovnog prostora, a podjednak broj prijava podnesen je za mjere 6 i 7, odnosno za Potpore za razvoj poduzetništva mladih i poduzetnika početnika.

Gradonačelnik Novog Vinodolskog Tomislav Cvitković je za 2023. godinu najavio potpuno novi Program poticanja poduzetništva, nove mjere i veće iznose potpora te istaknuo da su njegova vrata uvijek otvorena poduzetnicima, za sva njihova pitanja, probleme, ideje i inicijative jer su veoma važan kotač u razvoju grada.

error: Content is protected !!