Obljetnica mature: Prošlo je 55 godina. Zar već?

Na susretu maturanata crikveničke gimnazije (1963/64.) okupilo se 12 bivših učenika. Mislima i dobrim željama svoje maturante iz Zagreba je pratila razrednica prof. Josipa Sičić

Crikvenica – Pedeset i peta godišnjica mature nije mala stvar. Ni mala brojka. Radosnoj i emotivnoj proslavi ove visoke obljetnice pristupila je ove subote, složna i uvijek prijateljski raspoložena skupina bivših maturanata crikveničke gimnazije, koja je u lipnju školske godine 1963/64., vođena iskusnom, pedagoškom radu predanom, prof, Josipom Sičić, pristupila završnom činu svog, nikad zaboravljenog, srednjoškolskog obrazovanja.

U minulim su se godinama, njegujući iskreno prijateljstvo, nebrojeno puta prisjetili svoje škole, razrednice, nestašluka i svega lijepog što nosi jedna mladost. Sastajali su se, družili, slavili svoje obljetnice, a sada je na red došla ova s dvije petice. Organizacijski odbor (od pet članova) osmislio je susret i uputio pozivnice na petnaest adresa. Zovu susreta odazvali su se: Ida Bankhardt (Turčić), Vlasta Brnčić (Laušin), Anka Brnčić (Gašparović), Josip Car, Ana Derossi (Ivančić), Tatjana Gašparović (Zvinek), Slobodan Gračaković, Ljubica Horvat (Lovrić), Ivana Jelenović (Car), Nikola Kvaternik, Marijana Sokolić i Vesna Vitez (Manestar). Iz objektivnih su razloga izostali: Franjo Manestar, Mirjana Slaninka i Josip Vinovrški.

Slavljenici su se s tugom sjetili i svojih prerano preminulih prijatelja: Milana Anića, Erne Asić, Mirjane Butković, Katice Damjanić i Berislava Gašparovića.

Svečanost je održana u restoranu “Trabakul” u Crikvenici. Kao i uvijek, mislima je i dobrim željama svoje maturante iz Zagreba pratila razrednica prof. Josipa Sičić.