Obnova dionice Meja – Oštrovica: ulaganje u sigurniji promet i razvoj gospodarstva

Rekonstrukcija opasne dionice duge sedam kilometara okončat će do turističke sezone 2022., a ulaganje od 38 milijuna kuna omogućit će aktiviranje poslovne zone Lunga na Hreljinu

MEJA Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković u pratnji predsjednika uprave Hrvatskih cesta Josipa Škorića, gradonačelnika Bakra Tomislava Klarića, rukovoditeljice Poslovne jedinice Rijeka Hrvatskih cesta Silvane Sorić i direktora GP Krka Josipa Purića obišao je dionicu Oštrovica – Meja u čiju rekonstrukciju država ulaže 38 milijuna kuna. Radovi na najopasnijoj dionici u Primorsko-goranskoj županiji, koja teritorijalno pripada Gradu Bakru, započeli su u listopadu. Završit će uoči turističke sezone 2022., najavio je ministar Butković.

Ministar Butković i gradonačelnik Klarić

Dionicu dugu sedam kilometara obnavlja GP Krk. Kako je rekao ministar Butković, vrlo dobar i pouzdan izvođač čije iskustvo jamči poštivanje rokova. Rekonstrukcijom će se znatno povećati sigurnost prometa na dionici koja vodi gotovo kompletan promet od unutrašnjosti zemlje prema Crikvenici i Krku. Tijekom godine istrošenom dionicom dnevno prođe tri tisuće vozila, a ljeti se brojka poveća na čak sedam tisuća vozila dnevno. Na sedam kilometara “rezat” će se zavoji i graditi nova tri raskrižja. U suradnji s Gradom Bakrom i komunalnim društvom Vodovod i kanalizacija u trup ceste položit će se vodoopskrbni sustav za još jednu gospodarsku zonu na području Grada Bakra.

Ministar Butković naglasio je značaj suradnje njegova ministarstva s gradovima i općinama, naglasivši da su jedinice lokalne samouprave važni partneri pri ulaganjima jer sudjeluju u imovinsko-pravnoj pripremi projekata. Butković je zahvalio Gradu Bakru na suradnji u obnovi dionice Meja – Oštrovica.

Suradnja s Hrvatskim cestama započela je izgradnjom kružnog toka u Meji, što je omogućilo otvaranje poslovne zone Glavičina gdje danas posluju tri poslovna subjekta, naglasio je gradonačelnik Bakra Tomislav Klarić te dodao da je rekonstrukcija dionice Meja – Oštrovica vrlo bitna i zbog aktiviranja poslovne zone Lunga na Hreljinu. Bakarski gradonačelnik je podsjetio da Grad ulaže svojih 30 milijuna kuna u razvoj infrastrukture koja je magnet za investitore i nova zapošljavanja.

Izvođač je GP Krk

Purić i Butković

Purić, Sorić, Škorić, Butković i Klarić

Radovi su počeli u listopadu

“Rezat” će se zavoji

error: Content is protected !!