Od ponedjeljka strože mjere u PGŽ

Obustavlja se rad teretana, fitness centara, dječjih igraonica i radionica, kino projekcija, izložbi…

Stožer civilne zaštite PGŽ na današnjoj je sjednici donio strože mjere, koje su upućene na odobrenje nacionalnom stožeru Civilne zaštite. Kako je izvijestio načelnik Stožera Mladen Šćulac mjere se odnose na zabranu održavanja svih javnih događanja i okupljanja na kojima je prisutno više od 15 osoba na jednom mjestu, a na privatnim okupljanjima i svečanostima može biti prisutno najviše osam osoba iz najviše dva različita kućanstva.
– Donijeli smo i odluku o zabrani svih treninga u zatvorenim prostorima osim za klubove koji se natječu u prvom i drugom rangu natjecanja u seniorskoj konkurenciji i u prvom rangu natjecanja u juniorskoj konkurenciji na nacionalnoj razini u ekipnim sportovima. Obustavlja se i rad teretana, fitness centara te sportskih i rekreacijskih centara u zatvorenom prostoru, kao i dječjih igraonica i radionica, kao i profesionalnih umjetničkih izvedbi i programa, kino projekcija i izložbi u muzejskim, galerijskim i ostalim izložbenim prostorima, rekao je Šćulac.

I dalje stožer traži pojačani nadzor pridržavanja mjera, a posebno mjera ograničenja javnih događanja i okupljanja, javnog prijevoza te rad trgovačkih centara i ugostiteljskih objekata. Sve ove mjere trebale bi stupiti na snagu u ponedjeljak i trajati 14 dana.

error: Content is protected !!