Od sedam klubova, četiri promijenila trenera u zimskoj stanci

Knapić je fenomen. Vodi Turbinu tri i pol godine. Strukan i Živković imaju staž duži od godine dana, a ostali…

Škerjanc je jučer stigao na Bahalin

Vinodol je angažirao i četvrtog trenera ove natjecateljske sezone. Nakon igrača-trenera Marijana Tomića stigao je Damir Kraljić koji nije odradio niti jednu službenu utakmicu. Na klupu je u dva navrata uskočio Marinko Buljat kao interventno rješenje, a jučer je na Bahalin stigao Zoran Škerjanc. Previše trenera za jednu sezonu? Svakako. No, ništa iznenađujuće. Smjene trenera nešto su uobičajeno u klubovima. Kako najviših liga, tako i naših lokalnih liga. Na startu proljetne sezone prošećimo klubovima iz Hrvatskog primorja i uvjerit ćemo se da je veća vijest da je trener ostao nego da je trener smijenjen ili promijenjen.

U polusezoni su četiri kluba promijenila trenera. Pobjedonosni trener Crikvenice Nehajev Svast vratio se iz Crikvenice u Nehaj. U Crikvenicu je i stigao iz Senja. U međuvremenu su Senjane vodili Dario Dabac koji je na startu prvenstva otišao u prvoligašku Istru. Dabac je na senjskoj klupi proveo godinu dana. Jesenas je zeleno-bijele vodio Marin Tomljanović koji je na kraju prvog dijela prvenstva izrazio želju za odlaskom s klupe. I krug se zatvorio Svastom.

Tomljanović je odradio polusezonu

Crikvenica je dovela Sinišu Mihića, nakon što je Svast godinu dana vodio lidera 3. HNL Zapad. U omladinski pogon stigao je dojučerašnji trener Kraljevice Denis Lopac. Na Oštru je na klupu sjeo domaći dečko, Edi Kurolt.
Naprijed nije mijenjao trenera. Neven Strukan došao je lani u zimskom prijelaznom roku, nakon odlaska Elvisa Brajkovića. Više od godinu dana učitelj je nogometaša s Hreljina.

Novi trener Crikvenice Mihić

Otprilike u isto vrijeme na klupu Borca sjeo je Andrej Živković. Naslijedio je današnjeg igrača Nevena Grbca koji je polusezonu vodio Bakrane, nakon odlaska Damira Kraljića. U Bakru je ipak bilo trenerskih novina jer se u prvenstvenoj pauzi Bakranima pridružio Davor Černe kao asistent trenera.

Među veteranima po stažu – Živković

Od sedam klubova iz Hrvatskog primorja korijene u klubu uhvatio je tek jedan. Sebastian Knapić u Turbini, klubu koji se natječe u najnižoj ligi. Knapić vodi klub iz Triblja tri i pol godine. Gotovo nevjerojatno. Puno jači klub želio ga je dovesti tijekom ove sezone, no Knapić je ostao vjeran svom klubu.

Strukan je godinu dana na klupi Hreljana

Kurolt je debitirao na klupi Kraljevice

Buljat s predsjednikom Pavelićem

Dabac je iz Senja otišao u Pulu

Igrač, trener pa opet igrač – Grbac

Brajković kao trener Naprijeda

Kraljić iz vremena kad je trenirao Borac

Lopac – iz Kraljevice u Crikvenicu

Knapić je fenomen- tri i pol godine u Turbini

error: Content is protected !!