Odgajateljice Izvora Selce među osmero najboljih u Hrvatskoj

Veliko priznanje za odgajatelje u sustavu alternativne skrbi, za koje ih predlažu djeca, zaslužili su Ružica Biljman i Margareta Brozović Devčić

SELCE Stigla je još jedna potvrda kvalitete rada, stručnosti i entuzijazma u Centru za pružanje usluga u zajednici Izvor Selce. Dvije odgajateljice iz Selca našlo se među osmero nominiranih odgajatelja za priznanje Zvone. Radi se o priznanju koje se dodjeljuje odgajateljima u sustavu alternativne skrbi za djecu u znak zahvalnosti, prepoznavanja i vrednovanja njihovog osobitog doprinosa životima djece i mladih s iskustvom života u alternativnoj skrbi.

Nominirane su Ružica Biljman i Margareta Brozović Devčić. Ružica Biljman je u Domu za djecu Izvor počela raditi povremeno 1993. godine, kao zamjena za odgajatelja, a 2002. je primljena u stalni radni odnos. Radila je kao noćna odgajateljica, odgajateljica na stalnom smještaju u grupi, u stambenoj zajednici, a posljednjih godina radi u poludnevnom boravku. Margareta Brozović Devčić je 2006. dobila stalni posao u Domu za djecu Izvor Selce. Na radnom mjestu odgajateljice radi već 16 godina.

Margareta i Ružica s kolegama

Priznanje Zvone za 2021. godinu dobile su Merisande Pjerabon iz Lipika i Radmila Sekanić iz Siska. Svečanost je održana u Gradskom kazalištu Zorin dom u Karlovcu. Na dodjeli su predstavljeni uratci kojima su mladi nominirali odgajatelje, a svi nominirani su dobili Potvrdu o nominaciji.

Priznanje Zvone nosi ime u spomen na socijalnog pedagoga u Domu za odgoj djece i mladeži u Karlovcu Zvonimira Tonšetića. Priznanjem se želi sačuvati sjećanje na mladog čovjeka i njegov značajan doprinos životima djece i mladih s kojima je radio unutar SOS Zajednica mladih, Centra za pružanje usluga u zajednici Vladimir Nazor i Doma za odgoj djece i mladeži Karlovac. Zvonimir Tonšetić umro je u siječnju 2021. godine.

Nominiranim odgajateljicama priznanja su uručena u Karlovcu

error: Content is protected !!