Odvlaživače zraka dobilo 11 obitelji čiji su objekti stradali u poplavi

Aparate je dobilo sedam obitelji iz Bribira i četiri obitelji iz Novog Vinodolskog

NOVI VINODOLSKI/BRIBIR Obitelji koje su pretrpjele štete u poplavi prije tjedan dana dobile su odvlaživače zraka na korištenje. Odvlaživače je dobilo sedam obitelji iz Bribira i četiri obitelji iz Novog Vinodolskog, a osigurali su ih Crveni križ Primorsko-goranske županije i Gradsko društvo Crvenog križa Crikvenica.

Aparate su do Crvenog križa Novog Vinodolskog, koji pokriva i Vinodolsku općinu, dopremili predsjednik DVD Vinodolske općine Hari Petrinović i Javna vatrogasna postrojba iz Rijeke. Domaćinstvima su odvlaživače podijelili ravnateljica Crvenog križa Novi Vinodolski Vesna Đujić, volonterka Laura Krišković te Branko Grbić i Alen Žugo. U akciji je sudjelovao i stožer Civilne zaštite Vinodolske općine.

Ravnateljica Đujić objašnjava da se dnevno iz objekta može izvući oko 20 litara vode, što je za mjesec dana nevjerojatnih 600 litara vode. Trošak struje za mjesec dana je oko 550 kwh, što je priličan trošak za domaćinstva koja su pretrpjela štetu u poplavama, no korištenje odvlaživača je od velike koristi u hladnim i kišnim danima.