Olimpijada vrtića: Senjani uzeli dva zlata, četiri srebra i broncu

Medalje su osvojene u trčanju, nogometu, bacanju loptice u dalj, skoku u dalj

SENJ Olimpijski festival dječjih vrtića Ličko – senjske županije održan je u Mukinjama. Na ovogodišnjoj olimpijadi sudjelovalo je šest dječjih vrtića, Carić, Ciciban, Medo, Pahuljica, Slapić i senjska Travica. Senjski predškolci iskazali su se u gotovo svim disciplinama i vratili se u Senj s dvije zlatne, četiri srebrne i jednom brončanom medaljom.

U kategoriji trčanje 4X25 metara četiri djevojčice osvojile su zlatnu medalju, a četiri dječaka srebrnu. U kategoriji malog nogometa deset je dječaka dobilo srebrnu medalju. U kategoriji bacanje loptice u dalj u pojedinačnom natjecanju jednoj je djevojčici pripala jedna srebrna medalja, dok su dječaci osvojili dvije – jednu zlatnu te jednu brončanu. U kategoriji skok u dalj u pojedinačnom natjecanju jedan je dječak osvojio srebrnu medalju.

„Djeca su presretna. U početku smo bili malo skeptični, vezano za vrijeme, jer nas je na put ispratila kiša. No, u Korenici je kiše bilo vrlo malo i natjecanje je odlično prošlo. Domaćini su nas lijepo dočekali i nosimo krasne dojmove iz Korenice“, rekla je ravnateljica senjskog vrtića Dubravka Glavaš te uputila čestitke i zahvalu djeci, odgajateljicama, pedagoginji, roditeljima.

Senjske predškolce na natjecanje je ispratio gradonačelnik grada Senja Sanjin Rukavina uz prigodne darove, voće, vodu, grickalice. Ukupni pobjednik natjecanja je Dječji vrtić Pahuljica iz Gospića.

Nakon povratka, senjski vrtičarci nastavljaju s redovnim aktivnostima. U tijeku su pripreme za završnu, oproštajnu, priredbu od najstarije skupine. Do kraja mjeseca traju upisi u vrtić. Danas je započela i rekonstrukcija vrtića.