Oporba u Vinodolskoj općini: vladajući nas potpuno ignoriraju

Zamjerka petero vijećnika je da vladajući u radna tijela vijeća nisu uvrstili niti jednog predstavnika oporbe

BRIBIR Oporbeni vijećnici Vinodolske općine obratili su se javnosti priopćenjem nakon prve radne sjednice vijeća i kojem ističu da su ogorčeni ponašanjem i odlukama vladajuće koalicije.
“Prva točka dnevnog reda bila je Prijedlog odluke o obračunu i naplati naknade za razvoj javne odvodnje na području općine Vinodolske općine. Visina naknade za razvoj utvrđuje se u iznosu od 1,10kn/m3 isporučene vode. Za tu točku Božidar Zubčić (HSS) napisao je amandman da se naplata naknade prolongira do 1. listopada, kako bi se izbjegli znatno veći iznosi na računima u ljetnim mjesecima, kada je povećana potrošnja vode. Taj amandman bio je odbijen od strane vladajućih bez nekog smislenog obrazloženja.

Također, od strane oporbe dana je primjedba na treću točku dnevnog reda – Prijedlog za izbor predsjednika i članova stalnih radnih tijela Općinskog vijeća Vinodolske općine zbog toga što vladajući nisu ustupili niti jedno mjesto za oporbu. Po članku 39. Poslovnika Općinskog vijeća Vinodolske općine stoji “Sastav radnog tijela u praksi odgovara stranačkom sastavu Vijeća”. Sastav Vijeća Vinodolske općine čini 48,26 posto oporba i 51,74 posto vladajući, što znači da nisu poštivali demokratičnost niti poslovnik i time dokazali da ne žele zajedničku suradnju i rad za dobrobit Vinodolske općine”, stoji u priopćenju koje potpisuju Snježana Domijan (SDP), Ena Redžić (SDP), Gordana Vlastelić (PGS), Božidar Zubčić (HSS), Jadranka Frković (HSS) i Kristijan Koščić (nezavisni).

error: Content is protected !!