VIDEO OŠ Bakar za Dan škole predstavlja školsku himnu

Bakrani Dan škole slave 30. travnja, u spomen na dan pogibije Frana Krsta Frankopana i Petra Zrinskog

BAKAR Obzirom da je Bakar veći dio svoje povijesti bio pod utjecajem obitelji Frankopan, Osnovna škola Bakar svoj dan obilježava simbolično na dan 30. travnja – dan pogibije Frana Krsta Frankopana i Petra Zrinskog u Bečkom Novom Mjestu 1671. godine. Bez obzira na provođenje nastave na daljinu, učenici i djelatnici ne zaboravljaju na obilježavanja prigodnih datuma. Stoga i ove godine Dan škole obilježavaju nizom aktivnosti koje su zajedničkim radom osmislili učitelji i učenici.

Povodom obilježavanja Dana škole snimljen je zanimljiv video uradak i glazbeni spot. OŠ Bakar prvi put je dobila i svoju jedinstvenu himnu koja nosi naziv “Mi smo mali Bakrani”. Tekst i glazbu za školsku himnu napisala je učiteljica Alma Hess, a pjesma je snimljena u glazbenom studiju. Ideja i realizacija cijelog uratka osmišljena je u suradnji učenika šestih razreda, s obzirom da je tema Frankopani i Zrinski namijenjena njihovom uzrastu. Bakarskim ulicama u video spotu provode nas učenici Jakša Vušković, Ivan Zdjelar, Lara Lazanja i Sara Paula Lazarević. U njihovoj pratnji bile su učiteljice Anja Kučan-Buterin, Marijeta Tićak, Alma Hess i Katarina Isailović, te učitelj Ivica Terihaj. Za video produkciju spota zaslužan je fotograf i snimatelj Miljenko Šegulja, te interpretacijski vodič Bore Štrbac. U video spotu učenici su predstavili kulturne znamenitosti: Frankopanski kaštel, Rimsku kuću, crkvu sv. Andreja, Tursku kuću, a svoj obilazak završili su ispred zgrade Osnovne škole Bakar.

– Ponosni smo što će se ove jubilarne 350. godine od smrti već spomenutih članova velikaških obitelji, Osnovna škola Bakar moći pohvaliti video spotom i himnom što za obilježavanje ovog velikog jubileja i Dana škole zasigurno predstavlja veliki događaj, istaknuo je ravnatelj Škole dr.sc. Tomislav Uzelac-Šćiran.

error: Content is protected !!