Otkrivanje spomen ploče na Praputnjaku, smotra zborova, šetnja Ponikvama i buvljak

Na području Grada Bakra bit će dinamično i raznovrsno za vikend. Krenite do Praputnjaka, Bakra, Ponikvi i Škrljeva

BAKAR Na području Grada Bakra bit će dinamično i raznovrsno za vikend. Krenite do Praputnjaka, Bakra, Ponikvi i Škrljeva.

Praputnjarcu Juraju Štigliću, sudioniku Austrougarske sjeverno polarne ekspedicije Weyprecht – Prayer, 1872. – 1874 sutra (petak) u 18 sati će se otkriti spomen ploča na Praputnjaku (Praputnjak 53, Košćica), na njegovoj rodnoj kući. Nakon kratkog programa, na obližnjoj pučkoj šterni održat će se kratka predavanja Marijana Burića te Miljenka Smokvine i Milorada Stanića, urednika knjige “Hrvati na ledenom moru”, uz nastup mladog glazbenog umjetnika, gitariste Natka Štiglića. U slučaju kiše, nakon svečanog otkrivanja spomen ploče, druženje se nastavlja u Domu kulture Praputnjak. Organizator programa je Udruga Praputnjak - kulturni krajolik, u suradnji s Gradom Bakrom.

U subotu KUU Sklad organizira sedmu eko-smotru zborova U skladu s prirodom, koja je do sada okupila 4.500 sudionika i posjetitelja, koja je niknula na ideji promišljanja i poticanja održivog razvoja lokalne sredine, na ekologiji i baštini, ali i poticanju društvenog aktivizma. Smotra će se održati u 20 sati u Domu kulture Matija Mažić u Bakru.

U sklopu promocije Rijeka Outdoor projekta u nedjelju će se održati šetnja u Ponikvama za sve ljubitelje prirode i aktivnog života. Okupljanje je u 10 sati na Kukuljanovu, na okretištu autobusa, kod početne tabele edukativne staze Ponikve. Uz stručno vodstvo Bore Štrbca sudionici će saznati brojne zanimljive podatke o čarobnim Ponikvama. Šetnja se trebala održati u subotu, ali je zbog najave lošeg vremena prebačena na nedjelju.

U nedjelju od 10 do 17 sati održat će se buvljak u Domu kulture Škrljevo. Ideja je približiti ljudima second hand prodaju odjeće koja je u velikom broju zemalja uvelike prihvaćena. Većina nas ima pune ormare u kojima živi odjeća koju ne nosimo te koja čeka priliku za novi život, poručuju organizatori buvljaka. Ulaz je besplatan.

error: Content is protected !!