Otvoren 54. Ribarski tjedan

Panoramskom plovidbom crikveničkim akvatorijem i nastupom grupe Trend na trgu otvorena najdugovječnija crikvenička manifestacija

CRIKVENICA Panoramskom plovidbom crikveničkim akvatorijem i nastupom grupe Trend na Trgu Stjepana Radića otvoren je 54. Ribarski tjedan, najdugovječnija manifestacija u Crikvenici. Sukladno epidemiološkoj situaciji neki od tradicionalnih programa se neće održati, no bit će živo sve do sljedeće subote. Crikveničane i goste čeka Primorska noć uz Trio Crikvenica (četvrtak 3. rujna) i Festival ribarske pjesme – promenadni nastupi glazbenih sastava Trio Crikvenica, klape Histri i „Klamaruša“ (srijeda 2. rujna). U petak (4. rujna) se prvi puta organizira interpretacijska šetnja na temu crikveničkog ribarstva i tradicije pod nazivom “Rogi ribaru”, a tjedan će se zatvoriti u subotu (5. rujna) uz nastup klape Tramuntana.

 

 

 

 

 

Sedam ugostiteljskih objekata priključilo se “Cesti plave ribe” – Bodulka, Karoca i Trabakul u Crikvenici, Feral u Jadranovu te Kantunić, Riva i Ulika u Selcu. Svi su pripremili posebnu ponudu jela od srdele pa treba krenuti u istraživanje jesu li privlačnije srdele na padelu, u sezamu sa slanutkom i blitvom ili možda u salsi s palentom, Bijeli brudet od srdela, Okruglice od srdela u umaku od pomidora s domaćim pljukancima, Selačke kolubice ili Crikveničke rupice. Ugostitelji su pripremili riblje menije od 3 slijeda s uključenim predjelom i desertom za samo 100 kuna. Posebna gastronomska ponuda se ove godine temelji upravo na srdeli, jer je ta riba imala izniman značaj u prošlosti, kad je egzistencija stanovnika uvelike ovisila o ribolovu, a i danas je vrlo popularna namirnica u crikveničkim kuhinjama.

error: Content is protected !!