ERSTE AD

Otvoren NP Sjeverni Velebit i Kuća Velebita

Park i objekt u Krasnu otvoreni su od 8-16 sati, samo za individualne posjetitelje

KRASNO Nacionalni park Sjeverni Velebit kao i Centar za posjetitelje Kuća Velebita, nakon ograničenja rada zbog epidemije koronavirusa, ponovno su otvorili vrata za posjetitelje. Iz parka napominju kako će radno vrijeme ulaza Babić Siča, kao i Centru za posjetitelje Kući Velebita biti od 8 do 16 sati.
Posjet Parku i Kući Velebita za sada je moguć isključivo za individualne posjetitelje. Grupne posjete i radionice trenutno nisu u mogućnosti ostvariti. Posjet Parku odvijat će se uz pridržavanje svih mjera fizičke udaljenosti i higijenskih standarda.
U Centru za posjetitelje Kući Velebita u muzejskom, galerijskom i izložbenom prostoru potrebno je osigurati fizički razmak između posjetitelja te između posjetitelja i djelatnika. Tako će 25 posjetitelja istovremeno moći boraviti u Kući Velebita. Preporuke posjetiteljima u Kući Velebita su: fizička distanca uz izbjegavanje grupiranja, ograničenje broja posjetitelja, obavezno dezinficiranje ruku prije ulaska i nakon izlaska, nošenje zaštitne maske i rukavica, izbjegavanje dodirivanja površine tijekom razgledavanja, održavanje respiratorne higijene te praćenje savjeta i potencijalnih izmjena na web stranicama Ministarstva zdravstva, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i na službenim stranicama NP Sjeverni Velebit.

error: Content is protected !!