Otvoren prvi hotel na rivijeri – Marina

U sljedećih 15 dana planira se otvaranje još pet hotela

CRIKVENICA Prvi korak ka povratku turizma u Crikvenicu učinjen je današnjim otvaranjem hotela Marina. Hotel Kvarner Palace planira otvoriti vrata 21. svibnja ili 1. lipnja odnosno kad se otvore granice. Hotel Crikvenica danas je otvorio kavanu, a 1. lipnja planira se otvaranje hotela. Istog dana trebali bi krenuti i hotel Selce te hostel Karlovac. Vila Ružica planira krenuti u sezonu u prvoj polovici lipnja. Crikvenički hoteli očekuju pad prometa 60 do 80 posto.

Najjače crikveničko hotelsko poduzeće Jadran danas je otvorilo kavanu Inter, sljedeći vikend otvara bar na Kačjaku koji će raditi svaki vikend u svibnju i lipnju. Kamp Selce starta 22. svibnja, a hotel Esplanade tjedan dana kasnije, kad i kampiralište Kačjak.

Hotel Esplanade

Danas su za stranke otvorena sva četiri turističko-informativna centra TZG Crikvenice u Crikvenici, Dramlju, Jadranovu i Selcu. Naravno, uz poštivanje smjernica za rad koje su donesene u skladu s preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Nacionalnog stožera Civilne zaštite

Direktorica TZ Grada Crikvenice Marijana Biondić vjeruje u skoro normaliziranje situacije i u sezonu.
“Veseli činjenica da nam je epidemiološka situacija dozvolila otvaranje objekata i nadam se da će se situacija u vrlo skoro vrijeme potpuno normalizirati. Naravno, sve ovisi o daljnjem razvoju epidemiološke situacije, mjerama Vlade te politici otvaranja granica država koje su naša najznačajnija emitivna tržišta. Riviera Crikvenica je geografski izuzetno dobro pozicionirana i mnogim našim vjernim tržištima najbliža destinacija na Jadranu, pretežno smo autodestinacija i destinacija s velikim brojem vjernih “starih” gostiju. Sve su to prednosti Crikvenice koje će, nadam se, ove sezone doći do izražaja.

Nažalost, ove smo se godine suočili s ozbiljnim izazovima koje nosi pandemija na svjetskoj razini i umjesto realizacije brojnih novih projekata koje smo pripremali i rekordne turističke godine, moramo se okrenuti spašavanju barem jednog dijela sezone i prilagođenim aktivnostima. Polako se otvaraju smještajni i ugostiteljski objekti, no još uvijek nije poznato kakve će mjere biti vezano za javna okupljanja pa nam je izuzetno teško reći kako će naše manifestacije izgledati ove godine. S obzirom da očekujemo da masovnijih okupljanja neće biti započeli smo s pripremama za virtualno održavanje nekih od naših manifestacija. Odrađujemo i dalje promotivne aktivnosti, ali u smanjenom obujmu i pripremamo brojne aktivnosti koje ćemo pokretati sukladno popuštanju mjera, otvaranju granica i općoj situaciji vezano za omogućavanje turističkih kretanja”, ističe direktorica Biondić.

Novljani žele vidjeti turiste u Lišnju

Direktor TZ Grada Novog Vinodolskog Vladimir Butković priželjkuje što skorije otvaranje najjačeg novljanskog aduta, hotela Lišanj. “Bilo bi dobro da veliko hotelsko poduzeće poput Jadrana nađe snage i interesa da otvori jedan od većih hotela u Novom, Crikvenici i Selcu. Naš interes da je to bude Lišanj. Bio bi to veliki zamašnjak za pokretanje drugih turističkih aktivnosti u Novom Vinodolskom. Lišanj ima odlične uvjete za obiteljski turizam i seminare i vjerujem da bez problema može ponuditi gostima bezbrižan odmor”, kaže direktor novljanske turističke zajednice Butković.

Hotel Lišanj

error: Content is protected !!