Ožujak je Mjesec kazališta Komedija u Gervaisu

Festival Opatija nastavlja sa svojim novim programom mjesečnih ciklusa poznatih hrvatskih kazališnih kuća

OPATIJA Nakon Teatra Exit, Festival Opatija nastavlja sa svojim novim programom mjesečnih ciklusa poznatih hrvatskih kazališnih kuća. Ožujak kao “Mjesec kazališta Komedija u Gervaisu” srdačnim humorom će navijestiti toplije dane, sjajnim glumačkim interpretacijama zadovoljiti vaše kazališne apetite i komičnim situacijama vas nasmijati do suza!

Ciklus kreće u petak 4. ožujka u 20 sati komičnom farsom “Brat bratu” koja uz obilje crnog humora i apsurdnih pretjerivanja do groteske preuveličava obiteljsku dramu. U središtu priče su tri brata koji su uvijek tu jedan za drugoga – kad god treba, a još češće kada ne treba. Najodgovorniji od njih sa suprugom odlučuje posvojiti dijete, no pogreške od kojih su najviše strahovali pred agencijom za posvajanje padaju u drugi plan jer će iznenadni posjet preostale braće pokrenuti lavinu nezamislivih neprilika koje će zahtijevati kreativno snalaženje na licu mjesta.

“Treba se znati ponašati” brz je i veseli komad iz pera jednog od najuspješnijih britanskih komediografa Alana Ayckbourna koji možete pogledati u petak, 11. ožujka. Radnja prati tri para čiji se rodbinski, prijateljski i ljubavni odnosi bespovratno zakompliciraju tijekom jednog ljetnog vikenda. Predstava parodira razne ljudske slabosti, a iskrena dopadljivost likova i brojne paradoksalne komične situacije čine predstavu pravom poslasticom za publiku.

Treba se znati ponašati – 11. ožujka

U petak, 18. ožujka gledamo dinamičnu, crnohumornu komedija apsurda “Nije bila peta, bila je deveta” koja se naslovom referira na slavne Beethovenove simfonije. Iznenađujućim zapletom, intrigantnim podtekstovima i izvrsnim dijalozima, predstava progovara o fatalnom susretu na plaži. Ljubavni trokut sa zločinom u središtu čine Mila Elegović kao misteriozna Eva, Zlatko Ožbolt je njen muž, a Igor Mešin tumači zaluđenog ljubavnika.

Nije bila peta, bila je deveta – 18. ožujka

Cijena ulaznice iznosi 80 kuna, a s popustom za studente i umirovljenike 60 kuna. Kazališna pretplata za tri predstave iz ciklusa “Mjesec kazališta Komedija u Gervaisu” iznosi 210 kuna. Ulaznice za sve programe u centru Gervais mogu se kupiti u uredu Festivala Opatija na Ljetnoj pozornici radnim danom od 8 do 16 sati, u Rijeci u Dallas Music Shopu, online na portalu Mojekarte.hr i sat vremena prije početka programa na blagajni u Gervaisu.

Dvije predstave za djecu

Osim predstava za odrasle iz ciklusa “Mjesec kazališta Komedija u Gervaisu”, Festival Opatija brine i za najmlađu publiku koju poziva na predstave: “Snježna kraljica” u izvedbi Teatra Naranča u nedjelju 13. ožujka u 11 sati i “Velika tvornica riječi” Kazališta Mala scena u nedjelju 27. ožujka u 11 sati.