Pet novih projekata turističke zajednice za Bakar još privlačniji turistima

Gastro brošura Bakarske delicije, turistički plakat, virtualna šetnja, svjetleći pano i slikovnica o slijepom vodonoši

BAKAR Turistička zajednica Grada Bakra pripremila je nekoliko novih projekata kojima želi približiti bogatu kulturno-povijesnu baštinu svima koji žele pobliže upoznati Bakar. Tako su ovoga ljeta, uz odlične turističke rezultate koji su u kolovozu za dva posto nadmašili rekordnu 2019. godinu, stasala i dva nova projekta.
Izdana je nova gastro brošura Bakarske delicije, u kojoj možete otkriti tri posebnosti gastronomske baštine bakarskog kraja i saznati zanimljive priče o bakarskom baškotu, staroj Bakarskoj vodici i najnovijoj gastro poslastici – Bakarskoj torti. Dizajn, u već prepoznatljivom stilu Vixel obrta, odiše profinjenošću koji će vam zasigurno privući pažnju već na prvi pogled. Fotografije s potpisom bakarskog fotografa Miljenka Šegulje potaknut će vas da predstavljene poslastice i kušate. To možete učiniti u novouređenoj konobi Cvitić u samom centru Bakra, koja u svojoj ponudi ima sve tri delicije.

Drugi projekt pokrenut je u suradnji s kreativnom bakarskom dizajnericom Ivonom Miloš, na inicijativu Hrvatskog muzeja turizma. Kako bi mogli sudjelovati na tematskoj izložbi destinacijskih plakata, osmišljen je moderan promotivni plakat uz slogan “Bakar – tiny pearl of great stories”. U središtu plakata nalazi se prepoznatljiva vizura Bakra kao centralni biser, okružen s četiri predivna bisera bakarskog kraja, a to su; Bakarske prezidi – Takala, Hreljinska gradina, vrh Risnjaka i jezero Ponikve. Bakarska TZ poziva sve iznajmljivače, ali i sve one koji žele imati svoj vlastiti promo-plakat Grada Bakra, da u njenom uredu preuzmu besplatni primjerak.

Turistička zajednica radi na još tri zanimljiva projekta koji su u završnoj fazi. Tako će centar Bakra uskoro krasiti svjetleći pano s kartom grada, a uskoro ćete iz udobnosti vlastitog doma moći uživati i u virtualnoj šetnji bakarskim krajem, s čak 80 fotosfera brojnih znamenitosti i skrivenih kutaka. Najposebniji od aktualnih projekata bakarskog TZ-a zasigurno je slikovnica, dostupna i u zvučnom izdanju, o slijepom vodonoši Ivanu Čopu koji je živio u Bakru krajem 19. stoljeća. Javnosti će biti prezentirana krajem rujna. Dirljivu priču pomogli su oživjeti učenici 4. razreda OŠ Bakar i PŠ Krasica, 7. razreda OŠ Hreljin, pod mentorstvom učiteljica, Iva Silla iz obrta Kazivačica te Emila Mandarića iz Udruge slijepih Primorsko-goranske županije.
– Presretni smo što smo unatoč vrlo izazovnoj situaciji, uz podršku Grada Bakra, PGŽ, HTZ, TZ Kvarnera, Industrijske zone Bakar i INA-e te ostalih sponzora uspjeli realizirati toliko kvalitetnih projekata u tako kratkom roku. Tu su naravno i svi naši dragi suradnici kojima bih od srca zahvalila na odličnoj suradnji i sinergiji. Jer kad se pozitivne energije isprepletu, tad se počnu događati divne stvari. A Bakar, on je definitivno svima nama nepresušna inspiracija, ističe direktorica bakarske TZ, Sonja Jelušić Marić.