Pet objekata koji bodu oči u Crikvenici

U nekoliko godina Crikvenica je objekte koji su nagrđivali izgled grada pretvorila u turističke adute. No, ostalo je još nekoliko podsjetnika na poratnu stagnaciju grada i turizma 

Crikvenica – U nekoliko godina Crikvenica se zaista može pohvaliti da je eliminirala niz objekata koji su nagrđivali vizure grada gdje se događa  novi turistički zamah. Zatvoreni ili zapušteni hoteli poput Esplanade, Omorike, Crikvenice, Slavena, Parka, postali su turistički aduti i reprezentativna zdanja. I dalje se uređuje. Ruševina u Vinodolskoj ulici pretvorit će se u hotel, Jadran obnavlja Ad Turres, a najviše aplauza Crikveničana i gostiju rezervirano je za obnovu hotela Miramare.

No, ostalo je još nekoliko podsjetnika na poratnu stagnaciju grada i turizma. I nužno je reagirati kako bi slika Crikvenice bila za još višu ocjenu. Kao po pravilu, svi ti objekti nalaze se na atraktivnim lokacijama.

 

Ruglo broj 1 – tzv. slovenski dom u Jadranovu

U Gradu Crikvenici objašnjavaju da je poslano pismo namjere prema Primorsko – goranskoj županiji za otkupom nekretnine, no dobiven je odgovor da je to vlasništvo Fortice, a s obzirom da se radi o nekretnini ustanove čiji rad prati Upravni odjel za socijalnu politiku i mlade, predmet je dostavljen Upravnom odjelu. Ruševni objekt na nevjerojatnoj lokaciji koja će postati još atraktivnija uređenje uvale Grabrova.

 

Ruglo broj 2 – bivši hotel Eden (Beograd) na Strossmayerovom

Nekretnina je vraćena privatnim vlasnicima kojih je više te su svi daljnji postupci na njima. Napuštena zgrada na elitnom šetalištu uz more

 

Ruglo broj 3 – bivši pogon tvornice Marijan Ivančić

Urušena hala je predmet sudskog spora to jest ovrhe na nekretninama te je teško komentirati ishod postupaka, objašnjavaju u Gradu Crikvenici. Hala bode oči sa novouređene šetnice uz Dubračinu.

 

Ruglo broj 4 – bivša crpka na Dugi

Objekt je privatno vlasništvo INA d.d. Na samom ulazu u Crikvenicu.

 

Ruglo broj 5 – bivša zgrada suda u Tomislavovoj ulici  

Zgradu nasuprot gradske uprave Grad Crikvenica pokušao je prodati, a   bez obzira na izostanak interesa na prvoj prodaji zgrada će opet tražiti kupca.

error: Content is protected !!