PGŽ pri kraju srpnja na 66 posto lanjskih noćenja

Crikveničko-vinodolska rivijera u lipnju je dostigla gotovo 150 tisuća noćenja

CRIKVENICA  Primorsko-goranska županije je pri kraju srpnja na 66 posto noćenja u odnosu na isto lanjsko razdoblje. Analizira li se turistički promet od početka 2020. godine, rezultati pokazuju kako je na Kvarneru ostvareno 50 posto od prošlogodišnjih noćenja, naglašeno je na tiskovnoj konferenciji održanoj u sjedištu Primorsko-goranske županije.
“Popuštanjem mjera i otvaranjem granica, Kvarner je počevši od svibnja iz tjedna u tjedan bilježio postepen rast broja gostiju. Upravo u ovakvim izvanrednim i neočekivanim okolnostima, koje su u potpunosti van našeg utjecaja, pokazalo se da smo kao cjelokupno turističko gospodarstvo na razini regije zauzeli dobru putanju te odredili i postavili dobru strategiju razvoja stavljajući naglasak na ulaganja u kvalitetu i ponudu regije, a ne kvantitetu. Kvaliteta smještaja i cjelokupne ponude te činjenica da regija Kvarner nikad nije težila postati destinacijom za masovni turizam, doprinijela je da su nam se naši gosti vratili čim je to situacija dopustila“, istaknula je direktorica TZ Kvarnera Irena Peršić Živadinov.

Turisti na Korzu hrvatskih branitelja u Novom Vinodolskom

U lipnju su na Kvarneru otvoreni svi kampovi, a otvoreno je 70 posto hotela. Otok Krk je u lipnju ostvario oko 500 tisuća noćenja, otok Lošinj nešto više od 150 tisuća, crikveničko-vinodolska rivijera gotovo 150 tisuća te otok Rab više od 130 tisuća noćenja.

Gosti iz Slovenije i Njemačke tijekom lipnja zajedno su ostvarili 70 posto inozemnog turističkog prometa na Kvarneru. Analizirano po tržištima, Slovenci su dohvatili 84 psoto lanjskih noćenja, Nijemci i Česi 40 posto, Austrijanci 30 posto. Domaći gosti su tijekom lipnja ostvarili 60 posto lanjskih noćenja.

error: Content is protected !!