Picula: Glas za SDP je glas za nadogradnju europskog projekta

Zadatak socijaldemokrata je da nas bude dovoljno u budućem sazivu europskog parlamenta kako bismo ojačali one snage koja zagovoraju nadogradnju europskog projekta, za razliku od onih koji bi anulirali europski projekt, poručio je Picula

CRIKVENICA Uoči nedjeljnih izbora za europski parlament kandidati SDP-a posjetili su Crikvenicu. SDP-ovo izaslanstvo činili su Tonino Picula, Biljana Borzan, Romana Jerković, Ivana Posavec Krivec, Barbara Antolić Vupora, Mladen Novak i Ranko Ostojić.
SDP-ovci su posjetili crikveničku luku koja se proširuje uz potporu EU sredstava. Između ostalog, i kako bi se Krk kvalitetnije povezao s Crikvenicom. Kada su u pitanju otoci, releventan je Tonino Picula.
“Proširenje crikveničke luke je dobar primjer kako se uspješno mogu koristiti sredstva Europske unije, što je meni osobito zanimljivo jer sam jadranskoj Hrvatskoj praktički posvetio svoj cjelokupni mandat. Do mog mandata u europskom parlamentu uopće nije bilo otoka na agendi bilo koje europske insiturcija, a nakon pet godina formiranjem tajništva za otoke odnosno međuskupine za otoke, posve je jasno da se otvara mogućnost korištenja EU fondova za bolji razvoj, kako hrvatskih otoka tako i priobalnih krajeva Hrvatske.
Upravo u Crikvenici svjedočimo početku radova na jednom infrastrukturnom objektu koji mora bolje povezati otoke s obalom. To je dokaz da je jedna sredina kao Crikvenica u stanju privući sredstva za takvu namjenu. U šest godina je premalo takvih projekata i doista se nadam da će građani Republike Hrvatske omogućujući onima koji su se dokazali u europskom parlamentu novi mandat, povećati mogućnosti da ovakvih projekta duž obale i na otocima bude daleko više.
Picula se okrenuo i svojoj stranci i očekivanjima na nedjeljnim izborima.
“Jedan od ciljeva kampanje SDP-a je podizanje izlaznosti, da ljudi izađu na izbore u većoj mjeri i daju puni legitimet izabranim predstavnicima. Pred SDP-om je trostruki zadatak, da se afirmiramo među građanima, da se potvrdimo među članstvom i biračima nakon dvije godine različitih unutarstranačkih turbulencija, što smatram da smo uspješno napravili mobilizirajući članove i simpatizere. Treći naš zadatak je da nas bude dovoljno u budućem sazivu europskog parlamenta kako bismo ojačali one snage koja zagovoraju nadogradnju europskog projekta, za razliku od onih koji bi anulirali europski projekt. Čini mi se da smo u velikoj mjeri uspjeli. Lista SDP-a je po dosta ocjena najkvalitetnija, a kandidat partije europskih socijalista Frans Timmermans je najbolji kandidat za predsjednika buduće Europske komisije, nadam se da će to građani prepoznati”, zaključio je Picula.
Šef crikveničkog SDP-a Mario Kružić osvrnuo se na izjavu HDZ-ove kandidatkinje Dubravke Šuice prilikom posjeta Bakru. Tada je Šuica, misleći na gradonačelnika Rijeke Vojka Obersnela i župana primorsko-goranskog Zlatka Komadinu, poručila da će opet biti “oba su pala”, prizivajući legendarni povik iz Domovinskog rata kada su iznad Šibenika srušena dva srpska aviona u akciji u kojoj je sudjelovao i HDZ-ov kandidat Goran Pauk. Kružić je poručio Šuici: Obersnel i Komadina su osvojili pet mandata, a vi ste pali u oba.

error: Content is protected !!