Pjesnikinja Mirna Prpić izdala drugu zbirku poezije “Boje moga proljeća”

Nova knjiga 29-godišnje autorice obuhvaća osamdesetak pjesama

SENJ Nakon prvijenca pod naslovom “Vječni sanjar” iz 2016. godine, senjska pjesnikinja Mirna Prpić izdala je svoju drugu zbirku poezije naziva “Boje moga proljeća”. Nova knjiga poezije 29-godišnje autorice, koja se pisanjem počela baviti još u osnovnoj školi, obuhvaća osamdesetak pjesama podijeljenih u cjeline: Moj svijet, Ako me želiš voljeti, Kradem ti ljeto, Ružo moga zaborava, Oblak ljubavi i Svijete, okrećem ti leđa. Pjesme su to o ljubavi, moru, zalasku sunca, nostalgiji, iskustvima, životu… Zbirka je tematski ilustrirana.

Mirna je završila upravno-pravni studij, a pisanje joj je velika ljubav i svoje emocije izražava stihom.
– Ja jednostavno svoje osjećaje, emocije, doživljaje moram reći kroz stih, kaže Mirna.
A da je to zaista tako potvrđuje i stih “Stihom ti izričem tajnu svoje duše” iz pjesme “Tajna duše”.
– Mirna je i sanjar, i emotivac, i optimist, i pjesnikinja, i borac i još mnogo toga, a sve te nijanse svoje raskošne osobnosti spretno je pretočila na papir“, rekla je o pjesnikinji prof. Ana Prpić Rogić analizirajući njenu prvu zbirku u Gradskoj knjižnici Senj.

Mirna s knjižničarima

Mirna je jedna od nemalog broja stanovnika Senja koji pišu te ističe kako bi bilo lijepo kada bi se ponovno okupili u Senjskom književnom ognjištu, koje je nedavno prestalo s radom, kako radi razmjene iskustava, tako i radi međusobne podrške.
– Želim da moji stihovi dopru do srca čitatelja kako bi shvatili što želim reći. Tu su i nove pjesme, a u dogledno vrijeme možda se okušam i u priči, kaže Mirna.
Kako su iz poznatih razloga zaustavljena ili svedena na minimum mnoga događanja, pa tako i ona u kulturi, senjska autorica još nije predstavila svoju drugu zbirku poezije. Promocija se očekuje nakon smirenja stanja oko korone.