Pljačkaš bankomata u Josipdolu i Drežnici uhićen u Bribiru

U Josipdolu je 40-godišnjak ukrao 160 tisuća kuna, a dolijao je nakon neuspjele pljačke u Drežnici

BRIBIR Osumnjičeni za pljačku bankomata u Josipdolu i pokušaj pljačke bankomata u Drežnici uhićen je na području Vinodolske općine, izvješćuje PU primorsko-goranska. Neslužbeno doznajemo da je uhićen nadomak centra Bribira.

Naime, 40-godišnjeg muškarca se sumnjiči da je 1. siječnja u Josipdolu aktiviranjem eksplozivne smjese (TNT) oštetio bankomat iz kojeg je otuđio oko 160 tisuća kuna. Također, 40-godišnjaka se sumnjiči i da je 8. siječnja u Drežnici uporabom eksplozivne smjese pokušao nasilno otvoriti bankomat. U tome nije uspio te se udaljio s mjesta događaja. Brzom intervencijom policije i suradnjom policijskih službenika policijskih uprava karlovačke i primorsko-goranske osumnjičeni 40-godišnjak ubrzo je nakon počinjenja kaznenog djela pronađen i uhićen.Utvrđeno je da se osumnjičeni s mjesta događaja udaljio motociklom na kojem su se nalazile nepripadajuće registarske oznake. Kod njega su pronađene stvari i predmeti kojima se služio pri izvršenju kaznenog djela, među kojima i detonatorske kapisle. Temeljem naloga nadležnog suda izvršena je i pretraga doma na području Primorsko-goranske županije kojim se osumnjičeni koristi te je pronađeno više tisuća eura, 8,71 grama marihuane te stvari i predmeti koji se dovode u vezu s izvršenjem kaznenog djela.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela teške krađe, nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari te krivotvorenja isprave, 40-godišnjak je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku, a potom doveden i u nadležno državno odvjetništvo. Zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga protiv njega će biti podnesen optužni prijedlog.

FOTO PU Karlovačka