Počinje 53. Ribarski tjedan u Crikvenici

Svečano otvaranje ovogodišnjeg Ribarskoga tjedna zakazano je za subotu u 20 sati, no program počinje već ujutro

CRIKVENICA Ribarski tjedan podignut će zastore 53. put. Održava se od subote do subote, 24. do 31. kolovoza. Svečano otvaranje ovogodišnjeg Ribarskoga tjedna zakazano je za subotu u 20 sati, no program počinje već ujutro, i to dječjom likovnom radionicom u deset sati u centru Crikvenice. U 17 će sati početi priča o bogatoj pomorskoj tradiciji, najprije uz smotru i regatu drvenih baraka, a od 18,30 sati kreće i dinamičniji dio – veslanje na tradicijskim barkama. Gastronomski će dio otvoriti dagnje u 18 sati. Šestu godinu zaredom u 20 sati iz crikveničke luke krenuti i Karavana „Ribarski tjedan“, odnosno besplatna panoramska vožnja brodovima, kojom će crikvenički brodari počastiti posjetitelje. Prvu će večer Ribarskoga tjedna nastupom uljepšati Joso Butorac, Klapa Vinčace i glazbeni sastav Trend.
Ljubitelje morskih mirisa i okusa razveselit će svakodnevne tematske gastro večeri i programi, u kojima će glavnu ulogu imati dagnje, tuna, brancin, plava riba, orada i lignje. Zabavno će biti i 26. kolovoza na Ribarskome gastro showu pod vodstvom kuhara Dragana Viskovića. Kao i svake godine, gosti će posebno uživati u sportsko-rekreativnim aktivnostima organiziranima samo za njih: Ribarenju s gostima, u sklopu kojeg domaći ribari već pune 53 godine uče svojim vještinama te na uvijek uzbudljivom Jedrenju s gostima. Edukativni će dio programa zaokružiti zanimljivo predavanje o pomorskoj baštini, koje će se održati u srijedu (28. kolovoza) u 19,30 na prigodnoj lokaciji u Kućici od ribari u Jadranovu.
Ribarski tjedan je 2017. postao dio projekta Mala barka 2 – Očuvanje pomorske baštine Sjevernog Jadrana, sufinanciranoga sredstvima Europskoga fonda za regionalni razvoj iz Programa suradnje INTERREG V-A Slovenija – Hrvatska 2014 – 2020. Od 2019. je Ribarski tjedan i sastavnica projekta “Zaštita, promocija i turistička valorizacija jadranske pomorske baštine ili skraćeno „Arca Adriatica”, koji je dio programa INTERREG Italija- Hrvatska.
Budući da se nastavlja raditi na zajedničkoj zaštiti, promociji i turističkoj valorizaciji bogate jadranske pomorske baštine, ovaj je projekt svojevrstan nastavak realiziranih EU projekata “Mala barka” i “Mala barka 2”.
Organizator Riabrskog tjedna je Turistička zajednica Grada Crikvenice, a suorganizatori Jadran d.d., Jarun ideja, JD Val Crikvenica, JC Jadro Selce,
PŠRD Arbun Crikvenica, ŠRD Oslić Selce, ŠRD Lovrata Dramalj, Udruga umirovljenika Grada Crikvenice Sunce, Vaterpolo klub Crikvenica, Katedra čakavskoga sabora Kotor Crikvenica, Muzej grada Crikvenice. Pokrovitelji su HTZ, Primorsko-goranska županija, TZ Kvarnera, Grad Crikvenica, ŽLU Crikvenica, Eko – Murvica, Hyper Dizajn.

error: Content is protected !!